Gündem

Çalışma Bakanlığından İş Yerlerine Ceza

Çalışma Bakanlığı 104 iş yerine ceza kesti. Bu cezaların sebebi ise emzirme ve kreş odaları olmadığından.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2015 yılı içerisinde kaç iş yerine teftiş yaptı sorusunun cevabı ise ; 3 bin 296 adet iş yerine teftiş yapmıştır , yapılan teftiş için aranan koşullar emzirme odası ve kreş olup olmadığı , teftiş sonucunda bakıldığında ise 104 iş yerinde istenen koşul gerçekleşmemiş olduğu ve bundan dolayı 79.132 TL para cezası uygulanılması gerektiğine karar verildi.

Türkiye kadının iş gücüne katılım oranının düşük olduğu ülkeler arasında. TÜİK ( Türkiye İstatistik Kurumu ) ‘ e göre kadın çalışanın son yıllar içerisinde artış olduğu durumda bile yüzde 30 oranında. OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) ülkeleri içerisinde incelendiğinde bu oran yüzde 74 . Ipsos Sosyal Araştırmalar Enstitüsü ‘nün yaptığı ” Çalışan Annelerin 1000 Günü Araştırması ” na göre Türkiye de çalışan her 4 kadından biri evlendikten sonra ve çocuk sahibi olduktan işten ayrılıyor.

Devlet kadınları çalışma hayatına teşvik etmek amacı ile doğum izni ,süt izni , emzirme odası ve 150 ‘ den fazla kadının çalışmakta olduğu iş yerlerine kreş şartı gibi şartlar getirdi ancak bu durum günlük hayat içerisinde uygulanmıyor. Uygulanmama sebebi ise işverenin bu konuya ılımlı bakmaması sebebi ile yada annelerin çocuklarını bırakacak yer bulamamaları sebebi ile bu uygulamaların hayata geçisi sağlanmamaktadır.

 Kamupersoneli.net