Mevzuat

Beykent Üniversitesi Yaz Öğretimi Yönetmeliği Yayımlandı

 Beykent Üniversitesi Yaz Öğretimi Yönetmeliği Yayımlandı. Beykent Üniversite’nin Yaz Öğretimi Yönetmeliği Resmi Gazete’nin 06.04.2016 tarihli sayısında yayımlandı.

Buna göre Beykent Üniversitesi’nde Yaz Öğretimi’nin amaçları arasında , Üniversitenin Eğitim ve Öğretim imkanlarından öğrencilerin yaz aylarından da yararlanması, Eğitim-Öğretimde verimliliği ve başarı imkanlarını arttırmak, Kayıtlı olan hali hazırdaki öğrencilerin başarısız oldukları derslerdeki öğrenim kapasitelerini arttırmak, Yurt içinden ve yabancı ülkelerden davet edilecek bilim adamlarına uzmanlık alanlarında yoğunlaştırılmış ders açarak öğrencilerin bilimsel gelişmelere ve yeniliklere erişimini sağlamak.

Diğer üniversitelerde kayıtlı ön lisans ve lisans öğrencilerine eğitim imkanlarının sağlanması. Beykent Üniversitesi Yaz Öğretimi isteğe bağlıdır. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ‘ün onayı ile tüm eğitim – öğretim aşamalarında açılabilir. Beykent Üniversitesinde bir öğrenci en çok 3 ders alabilir. Bu derslerin toplam kredisi ise 12’yi aşmıyor. Beykent Üniversitesi Yaz Öğretimi esnasında ders ekleme ve çıkarma işlemi yapılamıyor.

Beykent Üniversitesi’nin Yaz Öğretimi Yönetmeliği’ne göre , Yaz öğretiminde ders açılabilmesi için gerekli en az öğrenci sayısı Beykent Üniversitesi Senatosu tarafından belirlenmektedir. Tüm ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim programlarında yer alan zorunlu derslerin verilmeleri gereken dönemlerde açılmaması ve söz konusu derslerin yaz öğretimine ertelenmesi mümkün olmamaktadır.

Kamu haberleri ve çok daha fazlasını kamupersoneli.net adresinden takip edebilirsiniz. Gündem haberleri, ekonomi haberleri, kamu personel alım haberleri ve akademik personel alımlarından anında haberdar olmak için kamupersoneli uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net