Sağlık Personeli

Sağlık Personeline Şiddet İddiası  

Şanlıurfa iline bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan ve bilgi işlem bölümünde görev yapan sağlık personeli Nejla Saraç iddiaya göre hasta yakınları tarafından şiddete maruz kaldı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre hasta yakınlarının, bilgi işlem personeli Nejla Saraç’a kemer ile vurduğu bilgisine ulaşıldı.
 
Olayın gelişme şekli ise şu şekilde oldu;
 
Hasta yakınlarının bilgi işleme gelerek muayene talebinde bulunduğu, bilgi işlem personeli Nejla Saraç başka bir bölüme yönlendirerek oradan giriş yapılması gerektiği söylediği edinilen bilgiler arasında. Bu diyalogdan sonra sinirlenerek kendinden geçen hasta yakınları sağlık personeli Nejla Saraç’a hakaret etmeye başladı daha sonra oğlunu yayına çağıran hasta yakını kemeri ile bilgi işlem görevlisi Nejla Saraç’a vurmasını istedi. Hasta yakınıyla birlikte oğlu da sağlık personelini darp ettikten sonra hastaneden kaçtığı öğrenildi.
 
Hastanede yapılan ilk müdahaleden sonra sağlık personeli Nejla Saraç’ın çeşitli bölgelerinde darp izi oluştu. Olaydan hemen sonra olayı protesto etmek isteyen bazı hastane çalışanları ve sendikacılar basın açıklaması yaparak olan bu ve bunun gibi olayları kınadı.
 
Öz Büro İş Sendikası İl Başkanı Mahmut Karataş olay ile ilgili olarak “Son yıllarda kurumlarımızdaki iş yükünün artmasından dolayı şiddet olayları artmaktadır. Her geçen gün gerek sözlü gerek fiziki olarak şiddete maruz kalan arkadaşlarımızın sayısı artmaktadır. Halkımıza dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapılmaksızın özverili bir şekilde hizmet eden arkadaşlarımızın fiziki ve sözlü şiddete maruz kalmaları iyi niyet ve ahlaki kurallar dışında bir harekettir. Yılda bir gün hatırlamaya çalıştığımız 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bile cani ve gözü dönmüş kişiler tarafından bayan mesai arkadaşımız iki kişinin hem sözlü hem de çeşitli objeler ile fiziki şiddetine maruz kalmıştır. Şiddetin her türlüsüne karşı olmak ile beraber şiddet uygulayanlara yönelik ciddi yaptırımların olması gerekmekte olup halkımızın bu konuda duyarlı olmasını rica ederiz. Ayrıca yaklaşan 21 Mart’ta modern kölelik sisteminin son bulması asıl iş, yardımcı iş yapılmaksızın tüm çalışanların daha refah, daha insancıl ve sınıf ayrımı yapılmaksızın yaşayabilmesi için Başbakanımızın vermiş olduğu sözler doğrultusunda tüm taşeronun kadroya alınmasını ve 21 Mart’ın tüm ülke genelinde bayram havasında kutlanmasını temenni ederiz”  şeklinde açıklamalarda bulundu. 
 
Kamupersoneli.net