Gündem

Whatsapp İnternet Kotanızı Tüketebilir

Son zamanlarda sık sık çeşitli güncellemelerle yeni özellikler eklenen yazılımın kotanıza düşmanlık etme ihtimali çok yüksek zira otomatik indirme özelliği sayesinde whatsApp üzerinden gelen verilerin tamamı o anda indiriliyor siz kabul edin yada etmeyin örnek vericek olursak bir arkadaşınız size sürekli dosya gönderirse o gün içerisinde tüm dosyaları telefonunuza indirmiş olacaksınız. Mobil paketler içinde bu durum çok sıkıntılı zaten kısıtlı olan mobil download kotalarının çok çabuk bitme olasılığı bulunuyor. Video ve ses paylaşımları zaten veri tüketimini arttırıyordu. Bunlara yakın zamanda pdf paylaşımları da gelince işler biraz daha sarpa sarmaya başladı. 

WhatsApp Ne Kadar Kota Yiyor?

Bu veri trafiğinizle doğrudan orantılı bir durum fakat otomatik indirme özelliği sizin başınızı ağrıtabilir bu yüzden whatsapp ‘ın ayarlar menüsünden bu özelliği kapatmanızda fayda var diğer türlü tüm medya unsurları ve dosyalar cihazınıza otomatik olarak indirilecektir. Her indirilen dosya irili ufaklı veri tüketiminize bir yük unsuru olacağı için kotanızın öncekine oranla daha hızlı dolabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Otomatik indirme özelliğini evdeki internetiniz sınırsızsa wifi olarak ayarlamanızda bir sıkıntı oluşturmaz. Ayarlar bölümünden hangi verilerin otomatik indirileceğini hangilerin wifi ile hangilerinin hücresel veri olarak indirileceğini seçebilirsiniz. 

Hangi Uygulama Daha Çok Kota Yiyor?

Evet WhatsApp uygulaması çok kota yemez kendiliğinden böyle bir durum söz konusu değil facebook messenger’dan yada line’dan daha fazla kota yediğini söylemek yanlış olur bu tür anlık mesajlaşma programlarıyla benzer orantıda veri tüketimi yapar fakat otomatik indirme işlemleri hangi yazılımda olursa olsun veri tüketimini otomatik olarak arttıracaktır.

Kamupersoneli.net