Kpss'siz Personel Alım İlanları

İçişleri Bakanlığı 2394 Bekçi Alımı Gerçekleştirecek ( Kimler Bekçi Olabilir? )

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın 5 nisan 2016 itibariyle bir çok bekçi alımı yapacağına dair ilanlar Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasından duyuruldu.  Bir çok valilik ve kaymakamlık tarafından verilen ilanlarda toplamda 2394 bekçi personel alımı yapılacağı bildirildi. Kamupersoneli.net adresinden de duyurusu yapılan ilanların verildiği il ve ilçeler aşağıda listelenmiştir. Bekçi personel alımlarının devamının geleceği düşünülüyor. Daha öncede bekçi personel alımı yapılacağını siz değerli ziyaretçilerimize çeşitli haberlerimizde duyurmuştuk. 

Bekçi Alım Kriterleri Nelerdir? 

Kimler çarşı ve mahalle bekçisi olarak istihdam edilebilir? . Bekçi alımlarındaki ilk kriter Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı , ilkokul mezunu olmayan kişiler bekçi olamıyor, verilen ilanlarda öğrenim durumu olarak en az ilkokul mezunluğu şartı bulunuyor. Yine bekçi alımı için söz konusu adayın daha önce bir suça karışmamış olması şartı da bulunuyor. Bekçi olarak istihdam edilecek adayın herhangi bir sağlık probleminin bulunmaması gerekiyor. Bekçi adaylarının Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretle bilinmemesi ve 657 Sayılı Devlet Memurları kanunundaki ilgili maddede bulunan şartları taşıyor olması gerekiyor.

Bekçi Ne Görev Yapar?

Bekçilerin yapacakları görevler arasındaki en önemlisi görev alanında bulunan kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak ve oluşabilecek tehditlerin önlenmesi için çaba sarf etmek bulunuyor, Kamu düzenini bozan ve kamu düzenini engelleyen her türlü faaliyetlere karşı kolluk kuvvetlerine yardımcı olmakta bekçinin görevleri arasındadır. Adli vakkalarda  , vakkanın delilleri ile ilgili koruma ve oluşabilecek tehditlerin önüne geçerek güvenliği sağlamak bekçinin görevleri arasındadır. Bekçilerin maaşının en az 1700 TL olacağı daha önce bildirilmişti.

Bir Yorum

  1. bekçi gece çalışıyor bu ortamda bayan alınırmı

  2. TÜRKİYE GENELİNDEN KATILABİLİYORSUN FAKAT, BELİRLENEN İLLER DIŞINDA GÖREV YERİN YOK EN AZINDAN ŞİMDİLİK ÖYLE:)

  3. Söz konusu Alımlar doğu ve güneydoğu bölgesini kapsıyor

  4. Vatanicin heryere gidilir göreve talibim gönüllü nereye müracat

  5. Bu başvurüya nasil yapabiliriz nereden başvuru yapabliriz