Gündem

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu'na Dava

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “kişilik haklarını ihlal ettiği” gerekçesiyle dava açıldı. Söz konusu dava, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tarafından açıldı.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun avukatları Cihat Haykır ve Samet Can Olgaç tarafından açılan davanın gerekçesi olarak 5 Nisan 2016 tarihinde CHP Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşma esnasında kullandığı sözler gösterildi. CHP Genel Başkanı söz konusu toplantıda aile bakanı hakkında ” birilerinin altına … ” şeklinde bir söz söylemişti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Siyasi Sapıkları Ne Yapacağız?”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz konusu toplantıdaki ifadeleri büyük tepki almış ve gündeme bomba gibi düşmüştü. Kılıçdaroğlu’nun konuşması , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında gündemine gelmiş ve Cumhurbaşkanı Ensar Vakfında yaşanılan cinsel istismarın sorumlusunun cezaevinde olduğunu hatırlatarak “o cinsi sapık şimdi cezaevinde yaptıklarının cezasını adalete veriyor, peki bu siyasi sapıkları ne yapacağız?” şeklinde konuşmuştu. 

Ramazanoğlu’nun Kişilik Haklarına, Şeref ve Haysiyetine Saldırı

Sema Ramazanoğlu’nun avukatları tarafından açılan manevi davanın tutarı 50 bin TL olarak açıklandı. Avukatlar tarafından verilen dilekçede “Kılıçdaroğlu’nun söz ve davranışlarıyla sürekli toplumu gerdiğine, çirkin ve hakaret edici bir üslupta konuşmayı ilke edindiği” ifadesine yer verilen dilekçede, “Kılıçdaroğlu’nun TBMM Genel Kurulundaki her konuşmasının ağır hakaretler içerdiği” ifadeleri yer alırken “Kılıçdaroğlu’nun, ahlak ve edep dışı üslubuyla, Ramazanoğlu’nun kişilik haklarına, şeref ve haysiyetine saldırıda bulunduğu” ‘nun altı çizildi. 

Kamu haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.