Ekonomi

Tarım Desteğinde Son Haftaya Girildi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, iyi tarım uygulaması kapsamında destek başvurusu için son haftaya girildiğini belirtmekle beraber  “Üreticilerimizin iyi tarım uygulamaları desteğinden yararlanmaları için 17 Mart 2016 tarihi mesai bitimine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Uygulama kapsamında destek alımı için başvurular 3 Şubat 2016 tarihinde başlamıştı. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar başvuruların 17 Mart tarihinde biteceğini belirterek , “Zamanında başvuru yapmayan üreticilerimiz destekten yararlanamayacakları için üreticilerimizin son başvuru tarihini dikkate almaları ve destek başvurularını son güne bırakmadan, zamanında yapmaları büyük önem taşımaktadır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE İYİ TARIM’DA GELİŞME KAYDEDİYOR

Uygulamanın amacının sürdürebilirlik , tarım ve gıdada güvenlik ayrıca izlenilebilirlik olduğuna dikkat çeken TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar açıklamalarına “İyi tarım uygulamaları bugün dünya ticaretinin de gündeminde yer alıyor. Nitekim, büyük perakendeciler de üreticilerden güvenilir ürün talep ediyorlar. Yaşanan bu gelişmelerle birlikte ülkemizde de iyi tarım uygulamaları hızla gelişip yaygınlaşıyor. Bu alanda yürütülen projeler ve sektöre sağlanan desteklerle birlikte iyi tarım uygulaması yapan üreticilerimizin sayısı ile üretim alanı büyük artış gösterdi. 2007-2014 döneminde iyi tarım uygulamaları yapan üretici sayısı 33 katına, tarım alanı 40 katına çıktı. 2007 yılında 651 üretici tarafından 53 bin 607 dekar alanda iyi tarım uygulamaları yapılırken, 2014 yılında iyi tarım uygulamaları yapan üretici sayısı 21 bin 332’ye, iyi tarım yapılan alan ise 2 milyon 147 bin 705 dekara ulaştı.” şekline demeçler vererek devam etti.

Kamupersoneli.net