Soru Önergeleri

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) İçin İYİ Parti Tarafından Yeni Bir Soru Önergesi Verildi!

İYİ Parti Kurucular kurulu ve GİK üyesi ve Muğla Milletvekili Metin Ergun’den EYT’ler hakkında yeni bir soru önergesi verildi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT’liler) ile alakalı olarak  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanmasını istenen bir soru önergesi verilirken Bakan Selçuk’un yanıt vermesi bekleniyor.

SORU ÖNERGESİ METNİ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) İçin İYİ Parti Tarafından Yeni Bir Soru Önergesi Verildi!

SORU ÖNERGESİ

“Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim

Kamuoyunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT’liler) olarak bilinen 8 Eylül 1999’da işsizlik sigortası kanunu’nun yürürlüğe girmesinden önce çalışma hayatı başlayan ve işe başladığı dönemin kanunlara göre geri ödenmesi gereken prim gün sayısı ve maliyeti konusunda yanlış olduğunu düşündüğümüz birçok bilgi kamuoyunda dolaşmaktadır.

Bu bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi hem iktidar, hem muhalefet,  hem de kamuoyu açısından politika belirlemek ve bu çalışmalarımızın emeklilik sorununa gerçekçi sözümler üretebilmek için elzemdir.

Bu kapsamda;

1-) 8 Eylül 1999’dan önce işe başlayan prim gün sayısı itibariyle emeklilik şartlarını sağlayan fakat yaş şartından dolayı emekli olamamış çalışanlarımızın sayısı kaçtır?

2-) Günümüz itibariyle bu durumda bulunan vatandaşlarımızın lehine bir kanun çıkması halinde ilk anda emekli olabilecek kişi sayısı ne kadardır? İlk anda emekli olabilecek vatandaşlarımızın kamu bütçesine ekonomik maliyeti ne kadar olacaktır?

3) Bu çalışanlarımızın tamamına emeklilik hakkı verilmesinin kamu bütçesine getireceği yıllık ekonomik maliyeti ne kadardır?” dedi.

Verilen soru önergesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından henüz yanıtlanmadı. Soru önergesi yanıtlandığında okuyucularımızı  anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net