Sınavlar

2016 TMGD Sınavı Soru ve Cevapları (Yorumlar, Sınav Kolay Mıydı, Zor Muydu)

2016 TMGD Sınav heyecanı. Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı sınavı gerçekleşti. Sınava katılan adaylar sınav hakkındaki yorumlarını kamupersoneli.net adresinde paylaşıyor. 9 Nisan 2016 Tarihinde gerçekleşen Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı  (TMGD) Sınavı hakkındaki yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.


TMGD Sınav Heyecanı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yaptığı Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) Sınavı saat 10:00’da başladı. Sınav için başvuruda bulunan adaylardan 50 TL sınav ücreti alınmıştı. Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından aşağıdaki duyru yapılmıştı.

9 Nisan 2016 TMGD Sınav Yorumları

Sınav tarihi daha sonra 9 Nisan 2016 olarak değiştirilmişti. Sınava giren adaylar sınav hakkındaki yorumlarını sayfanın en altında bulunan yorum kısmından bizimle ve diğer adaylarla paylaşabilir. Kamupersoneli.net olarak kamu sınavlarını yakından takip etmeye devam ediyoruz. Sınav esnasında varsa yaşadığınız aksaklık ve usulsüzlükleri bizimle paylaşarak haberleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Sizce Sınav Zor muydu? , Kolay mıydı?


Ulaştırma Bakanlığı TMD Sınav Duyurusu

AÇIKLAMA :

1) Eğitim Merkezlerinden eğitim almış ve Bakanlığımızca eğitimi onaylanmış kişiler kendi (e-devlet) şifreleri ilewww.turkiye.gov.tr adresinde bulunan Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü hizmetlerinden Sınav Başvuru hizmetini kullanarak veya TMGD eğitimi aldıkları eğitim merkezlerinin yetkilisine ait (e-devlet) şifresi ile en son altı ay önce çekilmiş (yüz hatlarının tamamı gözükecek şekilde ve renkli) resimleri taranarak kamu.turkiye.gov.tr adresinden müracaatta bulunabilirler. Kendilerine ait resimleri taranmamış olan adaylar sınava alınmayacak olup, sınava alınmış olsalar bile sınavları geçersiz sayılacaktır. 

Sınav başvuru başlangıç tarihinden önce Bakanlığımız evrak kaydına giren kursiyerlerin resim düzeltme talepleri işleme alınacak olup, sınav başvuru tarihinden sonra yapılan resim düzeltme talepleri bir sonraki sınav için dikkate alınacaktır.

Eğitim kurumunun kapatılmış olması halinde sınav başvurusu yapacak kişi kendi şifresi veya herhangi bir eğitim kurumu aracılığıyla müracaat edebilecektir.


2) Sınav ücreti, 50 TL. dir. Sınav ücreti, sınava girecek olan şahsın T.C. kimlik numarası belirtilerek Halkbankası’na yatırılacaktır. Ayrıca, sadece sınavı kazanan kişiler T.C. kimlik numarasını belirtilerek TMGD Sertifika için 602 TL.(2016 yılı için) ücreti de Halkbankasına yatıracaklardır.


3) Sınav müracaatında bulunmuş ancak sınav ücretini yatırmayanlar adına sınav giriş belgesi düzenlenmeyecek ve bu kişiler sınava kabul edilmeyeceklerdir.


4) Adaylar, sınav giriş belgelerini http://www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet şifreleri ile veya sertifikalarını aldıkları eğitim kuruluşları aracılığıyla http://kamu.turkiye.gov.tr adresinden temin edebilirler. Adaylara ayrıca posta ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, sınava gelirken sınav giriş belgeleri ile resimli kimlik belgelerini (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) yanlarında bulundurmak zorundadır. Söz konusu belgeleri ibraz etmeyenler sınava giremezler. 


5) Sınav ücreti hiçbir şekilde iade edilmeyecektir.

Kamu haberlerinden, sınav haberlerinden ve çok daha fazlasından anında haberdar olmak için kamupersoneli.net adreni takip etmeye devam edin. Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlasından anında ve her yerde haberdar olabilmek için android uygulamamızı cep telefonunuza indirebilirsiniz. Kamupersoneli forumunu ziyaret ederek , ücretsiz üye olabilir, tartışmalara katılabilir, yeni tartışmalar başlatabilirsiniz.

Kamu Haberleri | Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. sınav çok zordu. soruları hazırlayan ekip kesin olarak adaylar bu sınavı kazanamasın düşüncesiyle hazırlamışlar diye düşünüyorum.

  2. Sorular cok zorlama olmuş.Zorluktan ziyade kalitesiz bir sınavdı.

  3. Sınav soruları çok komplikeydi vakıt yetersızdı.. TMGD egitmeni olmak isteyenlere sorulması gerekıyordu.. en az 3 veya 4 soru yanlış var..

  4. Sınav soruları çok komplikeydi vakıt yetersızdı.. TMGD egitmeni olmak isteyenlere sorulması gerekıyordu.. en az 3 veya 4 soru yanlış var..

  5. Türkiye de zaten başarı oranı çok düşük ve hatta araştırmadım ama en düşük olan sınav buydu ve geleneği bozmaktan ziyade dahada abarttıklarını düşünüyorum.40 soruluk bir sınavın içinde nerdeyse kısa soru yoktu ve sorduğum herkes yetiştiremediğini söyledi.Yazık bu kadar insana Türkiye'nin dört bir tarafından geldiler.Ayrıca bir soruda çift aynı cevap vardı.Zaten bu ikinci sınav genel olarak bu işi bilen çok az insan var bu kadar kasmanın anlamı neydi????

  6. GGerçekten saçma sapan bir sınav şekli cevap şıkları ile uğraşırken soruyu unutuyorum

  7. Çok zor bir sınavdı, kasti olarak zorlaştırılmış başarı oranı düşürülmesi için hazırlanmış bir sınavdı. Temel kavram ve işleyişi sormak yerine uzmanlaşmış bir kişinin cevaplamakta zorlanacağı sorulardı. Bir önceki sınav çok basitti yanlış şık işaretlemem sebebiyle 3 soru yüzünden alamadım ama bu seferki haksızlık çünkü önceki basit sınavla bu bir değil belkide sallayarak çok kişi belge aldı bu sınava girmiş olsalardı çoğu bu belgeyi alamayacaktı benim 2. girişim bir daha girmeyi düşünmüyorum verdiğim emek zaman ve ücretler haram olsun iş umudu arayan insanlar ile resmen dalga geçilmiştir.

  8. Evet katılıyorum çok kalitesiz çok saçma sorularıdi bence hazırlayanlardan ne sorduklarınını bilmiyorlardı eminim.bazı cevap ışıklarında doğru olduğunu bildiğim cevabı bulamadım amaç TMGD yetiştirmek değil bence birilerini rant kazandırmak

  9. Bizleri bırakın eğitmenler bu sınava girsin yüzde 80 i 80 puan üzerinde not alamazlar bu kalitesizlik olurmu bilgiye dayalı olayın mantığını sırmak yerine nasıl zorlaştırırız diye uğraşmışlar onuda tam becememişler yanlış sorular vardı bu becerisizkeri sınava bir sokalım bakalım sonuç ne olur amaç bilgiyi mantığı elemek değil

  10. Dalga geçmişler bir haftalık egıtımle mı bu sorular cevaplanacak.. abartmışlar..

  11. Bügüne kadar yapılmış olan Tmgd sınavları içesinde ki en zor ve saçma bir sınavdı.
    Sınav sorularını hazırlayanları tebrik etmek istiyorum bu kadar zor ve saçma soruları hazırladıkları için.

  12. soruları karmaşık yapmak için ellerinden geleni yapmışlar.ikinci girişim birinci meger cok kolaymış.

  13. Bir eğitimci olarak soru sormaktan çok zorluk derecesini artıran bir anlayışla hazırlanan bir sınavdı. Bence elemeye dönük bir anlayışla hazırlandığı için başarı oranı en fazla %20 yi geçmez.

  14. ne beklenebilirdi ki? ciddi bir konuda uzman sertifikası alınacak sınav nasıl olmalı? yetrince hazırlanmadığım için sınavım iyi geçmedi, sorular kolayda değildi, fakat bence içeriğe ve amaca uygun bir sınavdı.

  15. Böyle sınav mı yapılır, 40 soruya 3,5 saat yetmedi. İnsanlar zaman ve para harcıyor. Yazıktır!!!!

  16. Başarı oranı %5'i geçmez.en kolay olan ekim sınavında bile %10-15'ti başarı oranı. Şimdiden 5bin TMGD var bu sınav kolay olsa 10bin kişi daha kazanacak 15bin TMGD olacaktı. Zaten toplam 16bin TMGD lazım ne bekliyordunuz? Bakanlığın zor sormasını olumlu buldum işgüvenliği gibi olmasının önüne geçmeye çalışıyorlar.

  17. Anlatılmaz , yaşanır. Hedeflenen başarı , başarısızlık ise mutlak başarı elde edilmiştir. (Sınavdaki sorular gibi oldu…)

  18. Uzun zamandır işimden arta kalan her boş vaktimi çoluk çocuğumdan kısarak hazırlandığım bir sınavdı. Binden fazla soru çözmüşümdür. Kendimden çok emin girmiştim sınava. Sorular gerçekten çok zordu. Neden bu şekilde davranıldı anlamakta zor. Bu konuda istihdam açığı yoksa açmayın sınavı. Onca zaman, onca emek, onca masraf… Yazık gerçekten. Bu soruları bizim kurs hocamıza verip 3.5 saatte çözmesini isteyeceğim. Eminim o bile zorlanacak.

  19. Öncelikle eğitim kurumlarının abartılı reklamları ve bu işten gerçekten ekmek yemek isteyen işsiz insanların değil de bu önemli ve sorumluluk isteyen işi ek gelir olarak gören açgözlü insanlardan dolayı sınavın zorlaştırıldığını düşünüyorum.

  20. böyle zorlaştırmakla ellerine ne geçecekse.bir daha girmeyecegim.bütün tmgd ler zorlaştıranların olsun.

  21. ben sınava girdim. doğal olarak yetiştiremedim. sınavda bu soruları hazırlayan ekibi bol bol andım eminim kulakları çın çın çınlamıştır

  22. Sınav gerçekten çok zordu.kaliteli sorulardı fakat hepsi aynı ağırlıktaydı. dengelenebilirdi. tüm sorulara o sürenin yetmesi mümkün değil.

  23. İş güvenliği gibi olmasın herkes TMGD olamasın dedik.Bu ek iş değil sorumluluğu yüksek bir iş dedik;dinlemediniz. Bakanlık yığılma olmasın diye bence sınavı zorlaştırdı.Şimdi de sınav çok zordu yapamadık diyorsunuz.Sınav kolay olsa bisürü TMGD var iş bulamıyoruz diyeceksiniz.Pardon da arkadaşlar siz tam olarak ne istiyorsunuz?

  24. Şunu özellikle belirtmek istiyorum, Sınavın zorluğuna yada kolaylığına karışmıyorum, bakanlığın insiyatifinede karışmıyorum , ne amaçladıklarıda benim için hiç önemli değil, sadece şuna üzülüyorum TMGD sınavı ilk yapıldığından bugüne kadar , hakkı olmayan yüzlerce kişi TMGD oldu. Çok basit sınavlarla bu sertifikayı alanlar oldu, Eğer kaliteli TMGD ler ile çalışmak istiyorsa Bakanlık, önceden yaptığı sınav bile sayılmayan sınavlarda kazanalarla kendilerine mutluluklar diliyorum. Benim sınavım kötü geçmedi , Büyük ihtimallede sınavı geçerim ama TMGD den emin olun soğudum. Memleketim ne yazıkki bu türden örneklerle dolu. Ben zor olmasından yakınmıyorum. Madem bu kadar ciddi bir iş TMGD o zaman en başından beri ciddiyetini hissttirecektiniz. tahminimce 3 yıl sonra ilk sertifikayı alanların gireceği sınavlarda başarı oranı düşücektir, o zaman şu çıkacak ortaya 5 sene önce TMGD olan biri 5 sene sonra girdiği sınavı kazanmayınca ortaya çıkacak manzara iç açıcı olmayacak.

  25. Kesinlikle katılıyorum çok zordu ve hatalı en az 4 soru vardı aynı cevap şıkkı olan soru bile vardı.Özensiz hazırlanmış kitapta ne varsa sorulmuş bir soruda neredeyse çarpıştırma tablosundan bakılacak karışımlarda bile hata çıkıyor çarpıştıramıyorsunuz…Bazı sorularda aynı UN numarasından paketleme numarası farklı olanlar vardı paketleme grubu verilmediği için soruyu çözemiyorsunuz. Sonuç olarak bir önceki sınavdaki profesyonellik yoktu…

  26. Oncelikle sinav cok zordu ben bunu tahmin ediyordum yigilma olacagi icin buradan bakanliga sesleniyorum butun insanlari kandirdiniz yaziklar olsun sizin gibilerine bu sinavi gecip belge alanlar bile issiz geziyor bi reklamla insanlarin gozunu boyadiniz kandirdiniz bizi pisman ettiniz kurs icin okadar para harcadik emek harcadik hepsi haram olsun yaziklar olsun.

  27. Bence berbat bir sınavdı.Gerçekten çalışmıştım ama olmadı…

  28. sınav evet zordu..ama yapılmıycak gibide degildi.sadece zaman yetmedi.çünkü cevabı bulmak için şıkların hepsine ayrı ayrı gidip bakmak gerekiyordu..un numaralı soru çoktu buda zaman kaybıydı..zor ve zamanın kısıtlı olması yüzünden kaybedebilirim…

  29. Sınav soruları uzundu ama zor değildi ben 1 saat kala bitirdim . sonuclar bugun acıklanmış. geçilmeyecek bir sınav olmadıgını dusunuyorum .

  30. Ohhh ne ala sınav sorularını kendi adamlarınıza dagıtın deneme sınavı olarak şıklar farklı çözdürün sonra biz ilk defa karşılaştıgımız sorularla cebelleşelim… bizden sınav paralarını toplayınnn tabii… bilmediğim soru yoktu ama çok konsep ve yanlış sorular vardı.. dürüst olun yetişmesine imkan yoktu.. bir saat önce bitiren arkadaşımızı tebrik ederimmm pes valla süper ..

  31. bazı kurumların soruları sızdırdığı konuşuluyor ve sınav çok kalitesizdi çünkü anlatım bozukluğu doluydu sorunun ne anlatmak istediğini bile anlayamadıklarım oldu…

  32. AMAÇ BİZLERİ PERİŞAN EDİP ELİMİZDEKİ PARAYI ALMAKSA ŞAYET SİZ BUNU DAHA ÖNCE DE ÇOK DEFA YAPTINIZ YAZI ARTIK YAZIK YETER KAN EMİCİLER

  33. Bu sınav sadece bana basit gelmiş sanırım yorumları okuyorum da. Benim yarım saatim vardı soruları bitirdiğimde geri kalan zamanımda da 5 tane boşum vardı onlara baktım. Ewet hızlı olmak kesinlikle şart bence. Daha önceki sınavları bilmiyorum ilk girişimdi ve nihayetinde de kazandım. Ama imkansız diye bir şey yok. Evde 9 aylık küçük bir bebeğim var bu yüzden sadece geceleri çalışarak 3 haftada eğitime gitmeden kazandım arkadaşlar eminim herkes yapabilir.

  34. Bu yorumları okuyunca içim karardı. 40 soru 210 dakika ama gerçekte 200 soru var. her şık bir sonu?

  35. Son 2 sınavda bence çok zordu
    Vakit bu son 2 sınavdan yetmedi

  36. sınavın özelliği gereği zor olması lazım diye düşünüyorum.çünkü hiç bir kitabın serbest olduğu bir sınav daha yok. ben kazandım ama bayağı zorlandım. çok çalışmak lazım. kitabın aynısını sorup aç bak yap diye bir şey sözkonusu olamaz o yüzden sınava girecek olan arkadaşlarım biraz gayret etsinler çalışsınlar. çalışmadan bu sınav asla kazanılmaz. saygıyla…..

  37. sınav çok zordu berbat 2015 sınavları bu sınavlara göre çok kek onlar soru mu 2016 sorularının yanında kazanmak çok zor eğitmenler bile zorlanıyorlar artık belgeyi almak çok zor arkadaşlar göründüğü gibi değil hiç kimse kolay zannetmesin yok öyle

  38. Kurs ucretleri vs ne kadar arkadaslar bende kursa yazilmayi dusunuyorum istanbulda onerecegniz kurs varmi anadolu yakasinda