Eğitim

MEB Açıköğretim Lisesi (AÖL) Diplomaları Hakkında Duyuru Yaptı

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açıköğretim Lisesi Diploma Duyurusu


2-3 ocak tarihinde yapılan, 2015-2016 eğitim öğretim yılı 1. dönem(2015-1) sınavları sonucunda mezuniyet hakkını kazanan öğrencilerin diplomaları 8 nisan 2016 tarihinde koordinatör halk eğitim merkezi müdürlüklerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Tarafından gönderildi. Öğrenciler diplomaları 12 Nisan 2016 tarihinden sonra diploma harcını yatırmadan alabiliyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuruda öğrencilerin diplomaları alabilmeleri için diplomalarının hangi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne gönderildiğini Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim sisteminde bulunan “mezuniyet işlemleri” altında bulunan “Diploma Bilgileri” Kısmından öğrenebilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda bazı öğrencilerin ” Daha önce mezun olduğu okul” bilgisinin eksik olması yada dosyalarının Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri tarafından AÖL Bilgi Yönetim sistemine taranarak aktarılmaması soınucu basılamadığı bildirilmiş. Belge ve bilgi eksikliği nedeniyle diploması basılmayan öğrenciler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek evraklarının AÖL bilgi yönetim sistemine taranarak aktarılmasını sağlayabilirler. Öğrenciler karnelerinin basımı için Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü 0 312 213 01 75 numaralı faks ve aciklise@meb.gov.tr adresine dilekçe ile bilgilendirme yaptıkları takdirde, Söz konusu diploma MEB tarafından basılarak talep edilen Halk Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilecektir. 


Kamu haberleri, gündem haberleri , ekonomi haberleri, MEB, EGM, TSK haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net adresini takip edebilirsiniz. Kamupersoneli.net’in android cihazlar için geliştirdiği cep telefonu uygulamasını google play üzerinden indirerek her türlü gelişmeden anında ve her yerde haberdar olabilirsiniz.

Bir Yorum