Gündem

Ev Sahibi Olmak Giderek Zorlaşıyor

İstanbul da ev sahibi olmak gittikçe güçleşitor. Bunun sebebi arsa fiyatlarında artış olması.

İstanbul da ev sahibi olmak isteyen dar ve orta gelirli vatandaşlar için mütahitler arsa fiyatları böyle oldukça ucuz evin mümkün olmayacağını açıkladı. Vatandaşlar ve mütahitler tüm dikkatlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına çevirmiş durumdalar.  TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile beraberinde bu konuya çözüm aranmaktadır. İstanbul da dar veya orta gelirli olan vatandaşlar için yok denecek kadar az ” Dar gelirliler nereden nasıl ev alabilir ? ” sorunun  cevabı ise yok.

Çözüm için TOKİ Başkanı ile görüşme yapıldı.

Özel şirketler ve dernekler ortak bir karar sonucu TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığına şikayetlerini yönlendirdiler. Geçtiğimiz hafta içerisinde müteahhitler bir araya gelerek TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile bir görüşme gerçekleştirildi. Toplantıya katılımı olan Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olan Ercan Uyan bir fikir öne attı.

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olan Ercan Uyan – planlama yetkisi olan kamu kurumu şehrin gelişim yerlerinde bulunan tarla özelliğinde olan arsaları alarak ihale yöntemi ile ihaleyi kazanan kişiye ev fiyatları içerisinde sınır koyarak , arsa maaliyet düşmüş olan müteahhitler metre karesi 2500 TL ‘ den ev satsınlar ” düşüncesini ileri sürdü.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ise bu konu ile ilgili önerileri dikkate alarak özel sektör temsilciler ile görüşme yaptırdıklarını bildirdi.

 Kamupersoneli.net