Dünya

NATO acil durum açıklaması yaptı

NATO üyesi ülkeler Pazartesi, 26 Kasım, NATO-Ukrayna Komisyonu acil toplantı sonrasında Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında, NATO, Jens Stoltenberg Genel Sekreteri dedi bu voskresene.Ob içinde Kerç Boğazı Rusya Ukrayna gemilerine karşı askeri güç kullanımının hiçbir gerekçe bkz yazıyor Avrupa’nın gerçek .

Ona göre, toplantı sırasında Ukrayna dünkü olayla ilgili çok ayrıntılı bilgiler verdi.

“Bu toplantıda, bütün müttefikler Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine tam destek verdiler. Rusya’ya Ukrayna limanlarına ve Azak Denizi ve Kerç Boğazı’ndaki Ukrayna için dolaşım özgürlüğüne erişimin engellenmesi için çağrıda bulunuyoruz. Ukrayna gemilerine ve deniz kuvvetlerine karşı askeri güç kullanmak için bir gerekçe yok.” Stoltenberg ilan etti.

Yetkili, NATO’nun Rusya’yı Ukrayna denizcileri ve dün yakaladığı gemileri derhal serbest bırakmaya çağırdığını söyledi.

Daha önce, Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg , Ukrayna-NATO Komisyonu’nun acil bir toplantısını acilen toplamaya karar verdiler .

25 Kasım akşamı Kerç Köprüsünde, Rusya Federasyonu’nun özel kuvvetlerinin üç Ukrayna gemisini ele geçirdiğini hatırlayın. Sonuç olarak, altı Ukraynalı asker yaralandı.

Daha sonra, Rusya’nın FSB’si “tehlikeli manevraları” Ukrayna tarafını “Rusya Federasyonu’nun karasularının kapalı sularına” girerken suçladı. Ayrıca Kremlin’de, Kerç Boğazı’ndaki olay “Kiev’in tehlikeli bir provokasyonu” olarak adlandırıldı.