Gündem

Az Hasarlı Yapı İçin Devlet 10 Bin TL Ödeyecek

Yaralar sarılmaya başlandı. Vatandaşın hasarlı evlerinin onarımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalarına başladı. Bölgeye hareket eden 72 kişiden oluşan ekip hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.Az hasarlı olarak nitelendirilen evler için devlet vatandaşa 10 Bin TL veriyor. 

PKK’nın kazdığı hendek ve barikatlar ve bölgede son bulan operasyonlar nedeniyle hasar gören evlerin yenilenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde görevli  72 kişiden oluşan 23 ekibin çalışmaları sürüyor.  Bölücü terör örgütünün temizlenip operasyonların son bulduğu Silopi’de  342 bina ve işyeri ayrıca teröristler tarafından tahrip edilmiş 2 camii’de hasar bulunuyor. Silopi’de 27 bina ise tamamen yıkılmış ve kullanılmaz durumda.

Ödemeler Başladı
Az hasarlı olarak tespit edilen binalar için vatadanşalra 10 bin liraya kadar yardım ödemesine başlandı. Bu ödemelerle mermi isabet eden sıvası dökülmüş binaların onarılacak. Ağır hasarlı binaların yenilenmesi için ise yıkıma başlandı. Vatandaşlardan alınan muvaffakatnamelerde ağır hasarlı binalar tarafından yeniden yapılacak ve daireler vatandaşa teslim edilecek.

Az Hasarlı’ya 10 Bin TL

Terör örgütünün açtığı hasar onarılmaya başlandı. Silopi’ye 10 gün önce giden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde görev yapan 72 kişilik 23 ekibin hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bölgede çok sayıda evde mermi ve çatışma izleri bulunduğu tespit edildi. Bu evlerin onarım masraflarını devlet karşılayacak.Az hasarlı olarak tanımlanan bu evlerin , iş yerlerinin onarımı için 10 bin TL vatandaşa teslim edilmeye başlandı. Ayrıca kullanılmaz haldeki evler Devlet tarafından yıkılacak ve yeni evler vatandaşlara teslim edilecek.

Kamupersoneli.net