Ekonomi

3 Milyon 500 Bin Gencin GSS Prim Borcu Siliniyor Kesinleşti ( 25 Yaş Üstündekilerin Neden Silinmiyor?)

TBMM ‘e gelen torba kanun tasarısı kabul edildi. 25 Yaşın altındaki 3 milyon 500 bin gencin Genel Sağlık Sigortası prim borcu siliniyor. GSS prim borcu silinmeyen 25 yaş üstündeki vatandaşlar durumdan rahatsız. AK Parti hükümetinin seçim vaatlerinden biri daha yerine geliyor. Çalışmalar tamamlandı meclisten onay geldi.

25 Yaşın altındaki gençlerin Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları silinecek. Fakat 4 milyonu aşkın 25 yaşın üstünde ve çalışmayan vatandaşların prim borçlarının silinmesi konusunda herhangi bir çalışma olmaması tepki çekeceğe benziyor. Kamupersoneli.net adresine gelen yorumların çoğunda söz konusu prim borçlarının silinmesi kapsamının herkesi içermesi gerektiği dile getiriliyor.

Parasının Olmadığını Bildiği İşsizden GSS Primi Ödemesi İsteniyor

Bir çok vatandaş herhangi bir işte çalışmamalarına rağmen söz konusu ödemeleri nasıl yapacaklarını bilmediklerini dile getiriyor. Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu söz konusu prim borçlarının silineceği müjdesini 1 Kasım seçimlerinden önce müjdelemiş ve 25 yaşın altındaki gençlerin sevinci ayyuka çıkmıştı. Bir yerde çalışmadıkları için gelirleri de olmayan gençlerin 2 bin liraya bulan ödemeleri yapmaları mümkün görünmüyordu. 1 Kasım Seçimlerinden Sonra GSS Prim Borçlarının Silineceği Sözü Verildi Gençlerden gelen talepler doğrultusunda AK Parti hükümeti harekete geçti ve söz konusu çalışmaların yapılacağını ve seçim sonrasında hükümetin kurulmasından sonra GSS prim borçlarının silineceği bildirildi.

Fakat işler biraz karışık durumda bilindiği üzere GSS uygulaması 2 senedir var. GSS uygulamasını başladığı zaman 24 yaşında olanlar bu uygulamadan faydalanamayacak. Bu da demek oluyor ki ortada bir haksızlık mevcut.

İşsiz Adam 2 Bin Liraya Kadar Biriken Borcu Nasıl Ödeyecek?

Bir çok vatandaş kafa karıştırıcı durumun ortadan kalkması için ayrım yapılmadan herkesin borçlarının silinmesi taraftarı. Ayrıca herhangi bir kazancı olmayan kişilere dahi belirli bir ortalama alınarak çıkan borçların vatandaşın üzerinde ciddi bir yük unsuru haline geldiği söyleniyor. Kamupersoneli.net’e gelen yorumlardan çoğunda bu durum anlatılıyor.

GSS prim borçlarının silinmesi konusunda düşüncelerinizi kamu haberlerinin tarafsız ve vatandaş odaklı sitesi kamupersoneli.net adresinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bir Yorum

  1. Geçen sene de haksızlık yapılmıştı, bağkur borçlarını sildiler gss borçlarını silmediler. Bu hükümet kime hizmet ediyor bilmiyorum. Vatandaşı düşünen yok. Sahip olmadığı gelir üzerinden insanlardan prim ödemesi isteniyor. Bu vatandaşa yapılan saygısızlık ve terbiyesizlikten başka bir şey değildir. Allah'a havale ediyorum bunları.

  2. Üniversite mezunu işsiz olarak herhalde 25 yaş sınırından rahatsız olurum,kpss dediniz 2010 da milyonlarca kişiyi mağdur ettiniz,çıktınız bir de sınav tertemiz dediniz,olmadı gss prim borçlusu yaptınız, hatta şuan bile devlete borçlu olduğunu bilmeden harıl harıl 2016 kpssye çalışan bile var, herkes üniversiteyi 25 yaşına kadar bitirecek diye bir kanun var da bizim haberimiz mi yok,şimdi yeni anayasayı başakanlık sistemini halk oyuna sunacağız diyorlar peki biz kimiz?

  3. Calismadigim bir zamanda devlete borclanmak mantikli bir seymi.Bu gss borcu nasil odenecek.Secim vaadleri yerine geliyormus palavra.25 yas alti insanlar insanda 25 yas ustu insan degilmi.Artik yeter bu haksizliklar.Devlet buukleeinin bu ise el atip herkesin gss borcunu silmesi gerekli.

  4. 25 yaş altındakiler açıköğretime yazılırak dı cart dı curtdu zaten onlara borç çıkarımıyordu ki 25 yaş altı olupta gss borcu olan adam zaten yok denecek kadar azdır. sana ne benim anamın babamın gelirinden yahu onu niye hesaba katıyorsun. benim gelirim yok ki yokkk!!!!!

  5. gss primi ödemeler 01.01.2012 den beri var, gelir testini 2012 ocak ayında yaptım en düşük seviyede prim ödemem çıktı ve ben bunu 2012 temmuz ayında öğrendim birikitiği için ödeyemedim 2015 kasım ayında yapılandır dediler, düşündüm bugüne kadar aspirin dahi almamışım neyi yapılanlandırıp neyi ödeyeceğim,işsizim, tam bi saçmalık.

  6. 2 bin tl'ye yakın gss birikmiş borcum var 26 yaşındayım ve işsizim ! Ünlü Fransız asker ve devlet adamı Napolyon Bonapart'ın söylemiyle ahlak ve ahlak öğretilerinin olmadığı yerde hukuk geçersizdir. Adalet istiyoruz madem iş vermiyorsunuz bari borçlarımızı silin Allah aşkına !

  7. 8 sender avrupadaydim yeni geldim ve adima 14 binlira gss borcu cikti bu ne dedim dedilerki saglik sigortasi

  8. 8 sender avrupadaydim yeni geldim ve adima 14 binlira gss borcu cikti bu ne dedim dedilerki saglik sigortasi

  9. BEN LİSANS EĞİTİMİNİ BİTİRDİKTEN SONRA 2 SENE ÖNLİSANS OKUDUM. BU SÜRE ZARFINDA BİLE BANA DEVLET GSS BORCU ÇIKARDI. SSK YA GİTTİM NASIL ÖDEYECEĞİM BEN BU BORCU DİYE SORDUM. AMA SORMAZ OLAYDIM. KİMSE Bİ ŞEY DEMİYOR. ASKERDEN GELDİKTEN SONRA BİLE BİR AY İŞ ARADIM O SÜRE ZARFINDAKİ SİGORTA ÜCRETİNİ BİLE EKLEYİP DAHA ÇOK BORÇ ÇIKARDILAR. YAZIKLAR OLSUN BÖYLE HAYATA VE DEVLETE PARASIZ İŞ İŞSİZ İNSANLARDAN BİLE PARA İSTİYOR BU DEVLET. BEN HASTANEDEN HİÇ YARARLANMAMA RAGMEN BANA BOYLE BİR BORÇ ÇIKARTIYORLAR BU NE BİÇİM ADALET BU NE BİÇİM (SÖZDE ) SOSYAL DEVLET.

  10. Devlete hiç borcum yokken.. GSS ile 700 tl borçlandım. Kendi adamlarınız kadro vereceginize bu isi halledin issiz adamı devlete borclandirdiniz. Adalet eşitlik istiyoruz. Torpilin yoksa bu ülkede ikinci sınıf insan muamelesi görürsünüZ.

  11. 25 yaş üstündeki Üniversite okuyan binlerce öğrencinin ve iş bulamayan gençlerin Genel Sağlık Sigortası primini ceza olarak ailelerine ödetmek istiyorlar. Tabiki 2000-3000 TL'yi bulan borçları orta gelir ve altındaki insanların nasıl ödeyeceğini düşünmeden…

  12. ayrımcılıktan başka bişey değil bunların yaptığı sileceksen herkesin borcunu sileceksin sözünün arkasında durmayı bileceksin

  13. Merhaba,
    Ben üniversite öğrencisiyim ve mayıs 2015 te 25 yaşına girdim.
    GSS affı yasası kapsamında var olan borcum silinir mi ? Haziran 2016 da mezun olacağım, mezun olduktan sonra 2 yıl devlet karşılar mı GSS borcunu ?
    GSS borcunu odemeden sigortalı bir işte çalışmaya başlayınca, sigorta haklarından yararlanırmıyım yoksa borcu illa ödemem mi gerekir?
    Çok soru oldu belki, bu sigorta ve GSS işi çok can sıkıcı bir hal almaya başladı.

  14. 25 yas altı herkesı kapsıyormu yoksa sadece okul okuyanlarımı kapsıyor cevap beklıyorum lutfen

  15. zaten haksız yere borçlandırırken beni 25 yaşın altındaydım böyle bir ayrımcılık olmaz

  16. Dadece 25 yas altimi silinecek ? Okuyan yada okumayan ayrimi varmi silinmede cvp lutfen

  17. gss zorunlu olmamalı isteğe bağlı olmalı, benden habersiz bana borç çıkartıyorlar. İşin tuhafı hiç hastaneye gitmedim ilaç falan almadım. Eee neyin gss si şimdi bu? Resmen Kul Hakkı yemek ve ben hakkımı helal etmiyorum…

  18. Tabi sizde AKP oy verdiniz degilmi# haktir hepinize mustahaktir

  19. sayın başbakan meydanda tüm borçlar silinecek 25 yaş sınırından bahsetmedin seçim sonrası bunu telefus ettin bu dogru değil şayet açık olsaydınız bizde ona göre oyumuzu kullanırdık ama böyle yaparsanız vatandaş size güvenmez bu tuzakları görüyor vatandaş gss sigortası istege bağlı olmalı ve tüm borçlar silinmeli adam zaten işsiz birde borçlandırıyorsun gelir testi diyorsun adam eve geliyor adam işsiz ama bir evi var diye yine borçlandırıyor saçmalık nerde kalsın çadırdamı

  20. Yeter artık borç 8 milyar neyin borçu anlamadım bana paramı vermişlerdi istiyorlar malı vermişlerdi karşılığında b Orçun u istiyo benim haberim yokken bana neyin borç yazılıyor kafayı yedim babamın 1200lira emekli maaşını geri istiyorlar senin işin yok babamda 1 200 emekli sini bize versin eee intihar edicem vall

  21. Kaç aydır silinecek,silinecek denip duruluyor.Bunun bir net tarihi yok mu?

  22. Secimden once herkezin hani borcu silinecekti dereyi gecene kadar benim iki oglum var ikiside okunadi calicmiyorlarda malum is yok sigorta yok 900 tl borclari var ne olacak

  23. hükümet yine uyanıklık yapıyor mezun olduktan sonra 2 sene borclarıda silecez diyordu hiç kimseden ses yok o işi geçicek ne söylediysen yapacan arkdaş yoksa ayaklanacaz be enayimiyim 25 yaşıma kadar olan borclarımı odemişim ben zaten gerisinide sen silcen devlet

  24. gss denen illeti akp çıkardı kaldırana kadar oy falan vermeyin ee veriyorsan o zaman da sesini çıkarma bir seçim daha gelir tüm gençlerin borçlarını silecez derler sende acaba bende onun içindemiyim diyerek oyunu atarsın siyaset böyle birşey onlar nasıl uyanıksa sende uyanık ol önce kanunu çıkarsın ya da ayrıntısını paylaşsın sonra oyunu at yoksa hep ters köşe olursun.