Ekonomi

65 Yaş Maaşı Başvuru İşlemleri ve 65 Yaş Aylığı Miktarı

Yaşlılığı nedeniyle herhangi bir işte çalışamayan ve bu kişilere bakacak birilerinin de olmaması durumunda devlet tarafından vatandaşa 65 yaş aylığı verilir. Son günlerde yeni düzenlemelerle sık sık gündeme gelen 65 yaş aylığı için başvuruların nereden ve nasıl yapıldığı vatandaş tarafından merak konusu. Torba yasa’nın meclisten geçmesinden sonra yaşlı aylığı almanın önündeki bazı engeller ortadan kalkıyor ve hane içindeki herkesin değil sadece kişi ve eşinin gelirine bakılıyor.


65 Yaş Maaşı Ne Kadar?

Değişen 65 yaş aylığı alma şartları ile aylık alamayan vatandaşların da 65 yaş aylığı alması kolaylaşlacak. 65 yaş aylığı 3 ayda bir 652,44 TL olarak ödeniyor. Düzenlemeden sonra her türlü aylık geliri 392 TL ‘nin altında kalan 65 yaş üstü muhtaç vatandaşa söz konusu maaş ödemesi yapılacak. Ailes ve Sosyal Politikalar bakanlığı’ndan gelen açıklamalara göre, 2015 yılından günümüze 608 bin 513 vatandaşa 65 yaş aylığı devlet tarafından ödendi.

Yaşlılık Aylığı İçin Nereye Başvuru Yapılır?

Devlet tarafından yapılan ödemelerin toplam rakamı 1 milyar 275 milyon 183 bin 231 TL olarak açıklandı. 65 Yaş Aylığı almak isteyen vatandaşlar bulundukları ilçenin kaymakamlıklarına ve vakıflara başvuruda bulunabilir. Başvuru için “Yaşlılık aylığı başvuru formu” aylık distek dilekçesi, aylık talebinde bulunan vatandaş tarafından imzalanmalıdır. Nüfus kayıt öğreneği , Aylık talebi vasi tarafından yapılacaksa mahkeme tarafından verilmiş vasilik kararıyla birlikte müraacat işlemi gerçekleşir. Doldurulan Yaşlılık Aylığı Başvuru formu mal müdürlüklerine ya da defterdarlıklara verilmektedir.Başvuru işlemleri gerçekleştikten sonra incelemeler yapılır ve kişinin yaşlılık maaşı alabileceği kesinleşirse başvuru SGK’a gönderilir.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. 2 Ayda 500TL Dul Maaşı Alan Kişi Hasta Ve 70 Yaşında Olan Bir Kişi Yaşlılık Maaşında Alabilirmi

  2. 66 yaşındayım hiç maaş almadım durumum giç yok bazen evde aç kalıyorum

  3. Çok saçma şartlar neymıs olume terk edılmıs olmakmı gerekıyor maaş alabılmek ıcın surıyelılere nasıl verıyosanız maaş kendı vatandasını da yaslı ınsanınıda dusun sız onları besleyın

  4. annem babamın sigortasından sağlık için yararlanıyor . 65 yaş aylığı alabilir mi ?

  5. Yasli teyzemiz var bitane ya kadinin bi geliri yok yaslilik ayligida vermiyolar nedir bu ya Allah askina ne yani acmi kalsin yazik ya valla yazik nasil bi adalet bu kendi milletine baksin once disardaki sahislara bakcagina yazik yani baskada bisey demiyorum ama helal etmyrum dsardan gelen kisilere

  6. Allah askina ya acmi kalsin bu yasli teyzeler amcalar ya bu neya yaziklar olsun