11 Bin Kişiye Yeni İstihdam Müjdesi
Amasra'da madencilik ve enerji yatırımlarını sürdüren Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş.
Amasra'da madencilik ve enerji yatırımlarını sürdüren Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş., Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Amasra'da Gömü ve Tarlaağzı Köyleri sınırındaki Çapak Koyu'nda planlanan termik santralle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu karar ile sonuçlandı. Kararın olumlu olması ile bir açıklama yapıldı.
Yapılan açıklamada söz konusu santralin çevreye duyarlı bir santral olacağı ve kullandığı enerji üretiminin çevreye en az derecede etki edeceği belirtildi. Santral yüksek kaloriye sahip taşkömürü ile çalışacaktır. İş gücü ve iş güvenliği olarak Türkiye'nin değil dünyanın en güvenli santrali olacaktır.
11 Bin Kişiye İş İmkanı
Yapılan açıklama ile madencilik ve santral sektöründe 11 bin kişiye iş imkanı sunulacağı belirtiliyor. Söz konusu proje Türkiye'nin üçüncü enerji üssü olacaktır. Projeye, 3,1 Milyar Euro yatırım yapıldı. Böylece Cumhuriyet tarihinde bedeli en yüksek olan özel sektör projesi olacaktır.
Kamupersoneli.net / ANKARA
Bakmadan Geçme





