Gündem

Operasyon Öncesi Göç Başladı

Operasyonlar Başlıyor

Diyarbakır’ın Sur, Şırnak’ın Cizre, Silopi, İdil, Mardin’in Dargeçit ve Nusaybin’de operasyonların tamamlanmasının ardından dünkü haberimizde de belirttiğimiz gibi operasyonun yeni adresi Hakkari Yüksekova idi.Dün öğlen saatlerinde 80 tank’ın ilçeye giriş yaptığını belirtmiştik. Operasyonların başlatılmasına az kaldı ilçede güvenlik önlemleri en üst seviyeye getirildi.İlçe’nin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları bulunuyor. Operasyonların başlamasından önce ilçe sakinleri yavaş yavaş semti terketmeye başladılar. İlçede yüzlerce hendek ve barikat bulunuyor bunların kaldırılması için çalışmalar başlatıldı. Hendek ve barikatlarının kaldırılması esnasında zaman zaman çatışmalar olduğu bildirildi.

Göç Ediyorlar

Güvenlik güçlerinin hendekleri ve barikatları kaldırmaya başlamasıyla çatışmalarda başladı. Bölgede oturan vatandaş çatışmalardan zarar görmemek için ilçeyi terketmeye başladı. Vatandaş İlçe’nin giriş çıkışlarında güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra civar köyler, Hakkari ve Van’a gittikleri öğrenildi. İlçe’ye Şemdinli ve Dağlıca’dan gelen araçların girişine izin verilmiyor.

Stratejik Noktalara Özel Timler Yerleştirildi

İlçe’de stratejik öneme sahip bölgelere polis özel harekat, jandarma özel harekat timlerinin yerleştirildiği öğrenildi.
TSK 09 Mart 2016 tarihinde Irak’ın kuzeyine hava operasyonu düzenledi operasyonlar sonucu 60’ın üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Operasyonlar yurt içi ve yurt dışında devam ediyor.

Kamupersoneli.net