Ekonomi

Suriyeli Sığınmacılar Yüzünden İşsiz Kalana 800 Lira İşsizlik Maaşı

Suriyeli Sığınmacıların kabulü nedeniyle 1 Ocak 2010 tarihinden sonra işini kaybetmiş olan vatandaşlara 1 Mayıs 2016 tarihinden başlayarak 24 ay süreyle iş buluncaya kadar işsizlik sigortası ödenmesine dair kanun teklifi CHP tarafından verildi. Söz konusu suriyeli sığınmacıların Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Hatay, Adana ve Mersin illerinden işini mülteciler yüzünden kaybeden işçilere işsizlik maaşı ödenmesine dair kanun teklifi meclis komisyonunda.

Ucuz İşçi İstihdamı Büyük Sorun Yarattı

Bölgede bir çok iş yeri daha ucuza çalıştırdıkları için suriyeli sığınmacıları tercih ediyor. Hal böyle olunca Türk vatandaşlarının işsizlik oranında inanılmaz bir artış meydana geliyor. Bölgede T.C vatandaşları için artan işsizliğin ana nedeni suriyeli sığınmacılar olarak görülürken. Suriyeli sığınmacıların işe alınmasından kısa süre sonra işinden olan vatandaş iş bulmakta sıkıntığı çektiği gibi evine ekmek dahi götüremeyecek durumlara gelebiliyor.

Suriyeliler Yüzünden İşini Kaybedene 800 Lira Maaş

Kanun teklifi kabul edilirse Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Hatay, Adana ve Mersin illerinde Suriyeli İşçilerin istihdamı yüzünden işinden olan binlerce işsize işsizlik maaşı 2 senelik süre boyunca bağlanacak.  Verilen kanun teklifine göre miktar aylık 800 lira olarak belirlendi.

Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net adresini takip etmeye devam edin. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden her yerde haberdar olma imkanına sahipsiniz. Kamupersoneli.net’in forumlarına ücretsiz üye olabilir, ücretsiz üyeliğiniz üzerinden tartışmalara katılabilir, yeni tartışma başlatabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara