Gündem

Sur'da Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı Mı ?

Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde yaşanan terör olaylarından sonra Diyarbakır ilinin Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı uygulaması yapılmıştı. 

Diyarbakır ilinin Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı 2 Aralık 2015 tarihinde yapılmıştı. Ancak Diyarbakır ilinin Sur ilçesinde 2 Aralık 2015 tarihinden bu yana Sur ilçesinde bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. 

Diyarbakır ilinin Merkez Sur ilçesinde bir mahalle de ve bazı sokak ve caddelerde sokağa çıkma yasağı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kaldırıldı. 

Diyarbakır ilinin Sur ilçesinde bir mahalle cadde ve sokaklarda sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı haberi Sur halkına Sur Kaymakamlığı resmi internet sitesi üzerinden duyuru şeklinde yapılmıştır. Diyarbakır Sur Kaymakamlığının sokağa çıkma yasağının kaldırılması hakkında yaptığı duyuru şu şekilde;

İlçemiz sur içinde bulunan 15 mahallemizin 6’sında (Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş) ve Gazi caddesinde kamu düzeninin sağlanması, terör örgütü mensuplarınca sokak aralarına oluşturulan barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can güvenliğini güven altına alma adına 11 Aralık 2015 Cuma günü saat 16.00’da sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 

Söz konusu sokağa çıkma yasağı güvenlik güçlerince icra edilen operasyonun nihayete ermesi, alanın terör örgütü mensuplarından temizlenmesi, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması, tuzaklanmış patlayıcıların imha edilmesi ve kamu düzen ve güvenliğinin tekrar sağlanması nedeni ile Gazi caddesinin tamamı, Cevatpaşa mahallesinin tamamı, Dabanoğlu mahallesinde bulunan Marangoz sokak, Miras sokak, Süleyman Nazif sokak ve Varol sokak için 13 Mart 2016 Pazar günü saat 08.00’de kaldırılmıştır.

Geri kalan mahallelerimizde var olabilecek tuzaklamaların imha edilmesi ve ilgili alanın vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde kullanımına uygun hale getirilmesi için arama- tarama faaliyetleri devam ettiğinden sokağa çıkma yasağı bir müddet daha devam edecektir. Yasağın kaldırılması ayrı bir duyuru ile ilan edilecektir. 

Kamupersoneli.net