Öğretmen

130 Bin Öğretmene İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verilecek

130 Bin Öğretmene İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verilecek

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokole göre 130 bin öğretmene İş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilecek. Söz konusu protokol kapsamında meslek okullarında görev yapan 130 bin öğretmen iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alacak.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) ‘nda yapılan imza törenine, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü katıldı. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay , imzalanan protkolle 3 bin 291 mesleki teknik okulda görev yapan 130 bin öğretmenin iş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim alacağını dile getirdi. Öğretmenlerin eğitimlerden alacağı bilgileri derslerde öğrencilerine aktaracağını dile getiren Osman Nuri Gülay, öğretmenlerin eğitimi sonucunda iş sağlığı ve gücenliği bilincinin okullarda ve ülke genelinde yaygınlaşacağını dile getirdi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, Türk toplumunda iş sağlığı ve güvenliği bilincini oluşturmaya kurum olarak büyük önem verdiklerini , bu kapsamda öğrencilerin en önemli hedefleri olduğunun altını çizdi. Konuşmaların hemen ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı‘nda düzenlenen imza töreniyle Gülay ve Özer iş birliği protokolüne imza attı.

Kamu haberleri, gündem haberleri ve daha fazlası kamupersoneli.net adresinde…

Kamupersoneli.net | Ankara