Politika

Seyit Torun, Ak Parti bu anlatacağım hakikatleri saklıyor dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:

Seçmenler şehirlere müdür atanmasını onaylamak değil, başkan seçmek istiyor.

Ak Parti “şehir müdürü adayı” belirliyor. Seçmenden kendisinin istediği zaman görevden alabileceği isimlere onay vermelerini istiyor. Bu sadece adaya değil seçmene de hakaret, saygısızlık. Ak Parti adaylarının çoğunun hem kendilerine hem seçmene yapılan bu saygısızlığı içine sindiremediğini biliyoruz. Biz adaylarımızla hem Ak Parti adaylarının hem de seçmenin aşağılanan haysiyetini tamir etmeye geliyoruz.

 AK Parti bir yandan da 16 yıldır iktidarda değilmiş gibi yıllardır şehirleri kendisi yönetmiyormuş gibi açıklamalarda bulunuyor. Örneğin Başkent Ankara’mızın adayı Özhaseki sanki bu kötü yönetimde sorumluluğu yokmuş gibi seçilirse daha iyi belediye başkanlığı yapacağını söyledi. Galiba Özhaseki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olduğunu çoktan unutmuş.

Biz bu yarışı bir kavgaya çevirmeyeceğiz. Çünkü milletin büyük sorunları var. Ak Parti kavga çıkararak, ortalığı karıştırarak, tozu dumana katarak gerçekleri saklamaya çalışıyor.
31 Mart seçimlerine giderken hakikatimiz şudur: Millet hayat pahalılığı altında eziliyor. Devletin tüm kaynaklarını seçime seferber ediyorlar, cezaları siliyor, borçları erteliyorlar. Yine de hayat pahalılığını engelleyemiyorlar. Bebeklerin mamalarından, çocukların eğitimlerine, sağlıktan pazara her etiket el yakıyor. Millet yoksullaşıyor. İşsizlik kaygısı tavan yapmış durumda. Herkes seçimden sonra içine düşeceği büyük yıkımın korkusu içinde.

Ak Parti bu anlatacağım hakikatleri saklıyor. Bunun için kavga çıkarıyor, gürültü çıkarıyor. Bizim sesimizi değil, milletin sesini bastırmaya çalışıyor. Duyulmasını istemediği ses bizim sesimiz değil, milletin sesi. Milletin refah isteyen sesi. Milletin adalet isteyen sesi. Milletin demokrasi isteyen sesi.

Biz, CHP olarak adaylarımızı demokratik yollarla çıkarıyoruz. Kararları ortak akıl ve istişare ile alıyoruz. Kimsenin kaderini kimsenin iki dudağı arasına terk etmiyoruz.
Adaylarımızı Ak Parti ile kavgaya hazırlamıyoruz. Kazandığımız şehirlerde hayatı ucuzlatacak projeler geliştirmeye teşvik ediyoruz. Ulaşımı ucuzlatacak, sağlıklı gıdayı ucuzlatacak çözümler üretiyoruz. Eğitime giden çocukların masraflarını azaltarak eğitimi ucuzlatacağız. Gençlerin istihdam becerilerini artırarak işsizlik sorununu çözeceğiz. Kadınların şehrin sokaklarına güven içinde çıkmalarını sağlayacağız.

Biz adaylarımızı kavgaya değil, hizmete hazırlıyoruz.
Tüm adaylarımızı tebrik ediyor, sürecin ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. dedi