Gündem

Canlı Bomba Eylemlerine Karşı Mirtle Önlemi ( Mirtle Nedir )

Mirtle Nedir?

Canlı bomba eylemlerinin artmasıyla birlikte bilim adamları harekete geçti ve canlı bomba eylemlerini önleyebilecek bir cihaz geliştirdi. Söz konusu cihaz canlı bomba eylemcilerini 30 metre öteden tespit edebiliyor. Dünya üzerinde bir çok ülkenin kullanımına başladığı Mirtre artık Türkiye’de de kullanılmaya başlayacak. Mirtle Radyo dalgalarından faydalanarak kişilerin üzerinde bulunan silah, bomba gibi tehditleri 30 metre öteden tespit edebiliyor. Mirtle’nin içerisinde uyuşturucu tanıma sistemleri de bulunuyor. Cihazı ülkemize getiren Nanosistem Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Perut “Cihaz 5 yıldır kullanılıyor. ABD Başkanı Obama toplantıya gitmeden önce bu aletler kalabalığı tarıyor. Şu anda sadece devletler kullanıyor, özel sektöre verilmiyor. Biz de kamu kurumları için Türkiye’de tanıtımı yaptık” dedi. 


Sistemi icrat eden kişi bir ingiliz fizik profesörü olan Nick Bowring , Mirtle’nin geliştiricisi ise Carl Cagliarini olarak biliniyor. Tüm Özel Güvenlik Dernekleri Federasyon Başkanı olan ve aynı zamanda Türkiye Milli Futbol Takımının güvenliğinden de sorumlun Nanosistem Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Perut “Cihazın satış fiyatı 200 bin dolar. Şirket Türkiye’de de üretim için yatırımı düşünüyor. Buradan da bölge ülkelere ihracat yapacak” dedi.

Son dakika haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası kamu haberlerinin ana merkezi kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek kamuyu yakından ilgilendiren tüm haberlerden ve ülke gündeminden gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara