Gündem

2016 Bedelli Askerlik Çıkacak Mı? ( Bedelli askerlik şartları neler ?)

 Bedelli Askerlik Çıkacak Mı? Bedelli Askerlik ne kadar olacak? Bedelli askerlik şartları nelerdir? gibi soruların yanıtı kamupersoneli.net adresinde.


Bedelli Askerlik Geçen Sene Hangi Yaş Grubunu Kapsamıştı?

Bilindiği gibi geçen sene çıkan bedelli askerlik ile askere gitme yaşı 1987’liler ve 1 Ocak 1988’lileri içerisine alıyordu.

64. Hükümetin eylem planı içerisinde yurt dışında yaşayan vatandaşlar için bedelli askerlik ya da ülke içerisindeki vatandaşlar için herhangi bir bedelli askerlik durumu söz konusu değil .

2016 Yılında Bedelli Askerlik Zor Görülüyor

Hükümet cephesinden yapılan önceki açıklamalara da bakıldığında bedelli askerliğin 2016 yılında çıkması zor görünüyor. 2015 yılındaki bedelli askerliğin fiyatı 18 Bin TL idi. Bedelli askerlik yaşı 30 olan asker adayları için 30 Bin TL’ye çıkarılmış fakat beklenilen ilgiyi görmemiş ve söz konusu bedelli askerlik hizmetine 70 bin kişi başvurmuştu.

Şu Dönemde Zor Görülüyor


Gerek son dönemlerde artan terör vakaları gerekse vatandaşın tepkisinin alınmaması açısından bedelli askerlikle ilgili herhangi bir çalışma şimdilik beklenmiyor. Bilindiği gibi son dönemlerde bir çok şehit ve gazi haberi gündemde. Doğudaki PKK terörünün tamamiyle kökünün kazılmasından sonra bir ihtimal tekrar bedelli askerlik ile ilgili çalışmalar başlatılabilir. Bedelli askerlik uygulamasının ülke ekonomisine ve Milli Savunma ‘ya etkisi büyük. Geçen sene yapılan bedelli askerlik uygulaması sayesinde 17 f-16 uçağı alınabiliecek haldeydi.

Gelişmeleri Takip için Kamupersoneli Uygulamasını İndirin

Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika askeri personel haberleri ve daha fazlası kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek bedelli askerlik hakkındaki tüm gelişmelerden ve daha fazla haberden her yerde haberdar olma imkanına sahipsiniz.

Bir Yorum

  1. 1989 doğumlular en çok etkilenen oldu, bedelli askerlik bekliyoruz.

  2. 92 dogumlularida kapsar insAllah yeni cikcak bedelli askerlik

  3. Yas siniri 25 olsun 25 binlira ve basvuru patlamasi okur 300 500bin ve o paralar sehit ve gazilerimizin yakinlarina verilsin devlet vermiyor en azindan okadar basibos genc var belliki askerlik yapmiyorlar ha su yada bu sebep ten en azindan bir faydalari olur nemutlu turkum diyene