Kamu Personelleri

ASDEP’te Personeller İşe Başlayamadı

Aile Bakanlığı, 81 ilimize ASDEP kapsamında taşeron olarak personel alımı yapmaktadır. Bazı iller mülakatları tamamlarken, bazıları mülakatları sürdürmektedir. Bazı iller mülakat sonuçlarını bir türlü açıklamamaktadır. Örneklerle yaşanan sıkıntıları bu haberimizde aktaracağız. 

BİTLİS-16 kişi için ilana çıktı. İhaleye göre 1 Mayıs 2016’da personellerin işe başlatılması gerekiyordu ancak mülakatlar 4-5 Mayıs’ta yapıldı. 19 Mayıs da geride kaldı, Bitlis İl Müdürlüğü mülakat sonuçlarını açıklayamadı. 15 günden beri adaylar beklemektedir. 
 

KÜTAHYA- 10 kişi için 16 Mart- 5 Nisan tarihleri arasında başvuru duyurusu yayımladı. İşe başlama tarihi 18 Nisan. İnternet sitesinden ne mülakat tarihleri duyuruldu, ne sonuçlar yayımlandı. 
 

DİYARBAKIR- 60 kişi alacak. İşe başlama tarihi 1 Mayıs. 9-11 Mayıs arasında mülakatlar yapıldı ancak şu ana kadar sonuçlar duyurulmadı. 
 

BURDUR- 4 kişi alacak. İşe başlama tarihi 1 Mayıs. 6 Mayıs’ta mülakatlar yapıldı. Şu ana kadar sonuçlar duyurulmadı. 
 

Özetle; Yukarıdakilere benzer daha birçok örnek sayabiliriz. ASDEP kapsamında personel alımlarında bazı iller web sitesinden duyuruya çıkmazken bazı iller mülakat sonuçlarını açıklamamıştır. Bazı illerin ihaleye göre personeli daha önce işe başlatması gerekirken mülakatları geç yaptığı ve sonuçları açıklamadığı görülmüştür. Konunun teknik olarak açıklanması lazım. İşe başlama tarihi geçmiş olmasına rağmen halen mülakatla uğraşan veya mülakat sonuçlarını açıklamayan iller vardır. Konuyu Aile Bakanlığı yetkililerinin dikkatine sunuyoruz. 

 Özel Haber
 

Bir Yorum

  1. Bakanı sadece bakmakla meşgulse bizler de böyle bakar kalırız.

  2. ya bi erzincanda ilan olsa sasardim.erzincanda kamu kurumlarina personel alinsin artik.en fazla bi kisi aliyorlar.biktik daha beklemekten ve bekletilmekten

  3. Sayin saglik bakanimiz alimlari acaba ne zaman baslatacak.bilginiz varmi…