Gündem

Yıllık İzin Kullanmayı Düşünenler Dikkat ! Yeni Dönem Başladı

Yıllık İzin Kullanacaklar Dikkat Yeni Dönem Başlıyor İş Kanunu’na tabi olarak çalışanların yılık izin haklarında yapılan değişiklik ilk defa bu yaz tatilinden itibaren kullanılabiliyor. 10 günlük süreyi aşan izinler sınırsız olarak bölünebiliyor. İzin süresi ne kadar bölünürse çalışanlara o kadar çok tatil imkanı doğuyor. Hafta içine enk gelen resmi tatillerde 1 gün, 1.5 gün izin kullanan kişiler 9 güne kadar tatil yapma imkanına sahip olabilecek. Bilindiği gibi nisan ayındaki düzenlemeye kadar izin süresi 10 günden az olmamak üzere en fazla üçe bölünebiliyordu. 

Ramazan Bayramı’nda 9 Gün Tatil Yapılabilir

2016 ramazan bayramı 5 Temmuz salı günü başlıyor ve perşembe günü sona eriyor. Pazartesi öğleye kadar ve cuma günü izin laan bir işçi ise bayram tatili ile birlikte 9 güne kadar izin yapabilme imkanına sahip olacak. Kurban bayramında 9 gün tatil yapmak için çalışanın 1 gün izin alması yeterli olacak. 

Kaç Yıl Çalışan Kaç Gün Yıllık İzin Kullanabilir? Bir seneden 5 seneye kadar çalışanlar 14 gün, 5 seneden 15 seneye kadar olanlar 20 gün, 15 sene ve daha fazla olanlar 26 gün senelik izin kullanabiliyor. Hizmet süresi ne kadar olursa olsun 18 yaşından küçük çalışanlar ve 50 yaşından büyük çalışanlar için yıllık izin süresi 20 gün 

Kamu haberlerinden , gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.

Kamupersoneli.net | Ankara