Ekonomi

Bakan Müjdeyi Verdi 10 Bin 500 Kişiye İş İmkanı Doğdu

 Sanayi Bakanı : “Diyarbakır ve Çankırı’da 10 Bin 500 Kişiye İstihdam İmkanı Sağlanacak”  

Bilim , Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Fikri Işık, yakın zamanda kurulan Diyarbakır Tekstil Organize SAnayi Bölgesinde , 7500, Çankırı’daki Orta Organize Sanayi bölgesinde 3 bin olmak üzere toplamda söz konusu bölgeler için 10 bin 500 kişinin istihdam edileceği müjdesini verdi. Organize Sanayi Bölgesi sayısını arttırmayı amaçladıklarını dile getiren Işık, Söz konusu kapsamda bazı alanlarda özel sanayi bölgeleri kurulacağını dile getirdi.

4. Sanayi Devrimi’ni arkadan takip etmeyi değil, Türkiye olarak bunun baş aktörlerinden olmak istediklerini dile getiren Fikri Işık, hazırlıkların başladığını belirtti. Mayıs ayının başında Diyarbakır’da kurulan “Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” ‘nden bahseden Fikri Işık , “Tüzel kişilik kazanan tekstil ihtisas organize sanayi bölgemizin kurucu ortaklarını, Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yüzde 40 katılım payı ve 6 üye, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yüzde 27 katılım payı ve 4 üye, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yüzde 13 katılım payı ve 2 üye, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanlığı yüzde 13 katılım payı ve 2 üye, Güneydoğu Tekstil ve İş Adamları Derneği ise yüzde 7 katılma payı ve 1 üye ile oluşturuyor.” dedi.


Diyarbakır’da 7 Bin 500 , Çankırı’da 3 Bin 500 Kişi İçin İş İmkanı


 Fikri Işık, Diyarbakır’daki OSB için 7 bin 500 kişinin istihdam edileceğini dile getirdi. Çankırı’nın orta ilçesinde 972 bin metrekarelik alana kurulan “Çankırı Orta OSB” için “Tüzel kişilik kazanan OSB’nin kurucu ortaklarını, Çankırı Valiliği İl Özel İdaresi yüzde 34, Orta Belediyesi yüzde 60 ve Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası ise yüzde 6 ile oluşturuyor.” şeklinde konuşan Işık, bölgede 3 bin kişiye iş imkanı oluşacağını dile getirdi. 


Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından kamupersoneli.net sayesinde haberdar olabilirsiniz. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından haberdar olabilirsiniz.


Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum