Ales

ÖSYM ALES Sonuçları Açıklandı mı? Ne zaman Açıklanacak?

 
ÖSYM’nin gerçekleştirdiği ALES sınavı 8 Mayıs 2016 Pazar günü yapılmıştı. ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden soruların ve cevap anahtarının %10’luk kısmının yayınlanmasının ardından şimdide sonuçlar bekleniyor. 


ALES sonuçları 25 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak.ALES puanları yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılıyor. Sınav sonucu alınan puanlar, açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli olacak.

8 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleştirilen ALES 25 Mayıs Çarşamba günü ÖSYM’nin kendi web sitesinde açıklanacak.

Aşağıdaki linkten ÖSYM’nin web sitesine bağlanabilir, daha ayrıntılı bilgi alıp, ÖSYM sınav takvimini inceleyebilirsiniz. 

http://www.osym.gov.tr/ana-sayfa/1-0/20160520.html

Kamu haberleri, güncel, siyasi, kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara