Gündem

Son Dakika!! Beyaz Saraya Silahlı Saldırı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ve ailesinin ikamet ettiği Beyaz Saray’ın güvenlik noktasına silahla yaklaşan bir kişinin Gizli Servis tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği açıklandı.


Silah seslerinin gelmesinin ardından hemen alarma geçen güvenlik güçleri Beyaz Saray’a tüm giriş ve çıkışları kapattı, Başkan Obama’nın olay esnasında ikametgahında olmadığı açıklandı.

ABD Park Polisi, bugün öğleden sonra Beyaz Saray’ın batı girişine yakın konumdaki 17 ile E sokaklarının kesiştiği yerdeki kontrol yerine silahıyla gelen bir kişinin Beyaz Saray’ı korumakla yükümlü Gizli Servis tarafından vurulduğu bilgisini paylaştı.

Elindeki silahı bırakmayı kabul etmemesi üzerine Gizli Servis tarafından vurulan kişinin hastaneye kaldırıldı, ismi açıklanmayan şahsın durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Olayın sonrasında güvenlik güçleri, Beyaz Saray’a giriş ve çıkışları yasakladı. Keskin nişancıların Beyaz Saray’ın çatısına mevzilendiği gözlenirken alınan geniş güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmadı.

Olay sırasında Başkan Obama’nın ise Andrew Air Force askeri üssünde golf oynadığı bildirildi.

Olayın ardından bir yetkili, “Beyaz Saray’la bağlantılı hiç kimse yaralanmadı, herkesin güvende olduğu tespit edildi. Başkan durumdan haberdar edildi.” açıklamasında bulundu.

AA
Kamupersoneli.net  | Ankara