Gündem

AK Parti'de İkinci Olağanüstü Kongreye Doğru

Türkiye Siyasi tarihine damgasını vuran ve son 14 yılı içerisinde bir olağanüstü, 5 olağan büyük kongre gerçekleştiren Adalet ve Kalkınma Partisi’nde, 2. Olağanüstü Büyük Kongre, yarın Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 5 Mayıs günü 2. Olağanüstü Büyük Kongre çağrısı üzerine parti genelinde başlatılan çalışmalar tamamlanırken kongrenin yapılacağı salonda da hazırlıklarson aşamaya doğru geldi.

2. Olağanüstü Kongre için bastırılan 6 bin davetiye, Mısır, İsrail, Bangladeş, Suriye ve Rusya hariç yurt içindeki büyükelçilere, misyon şeflerine, tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, HDP hariç siyasi partilere gönderildi. Zaman darlığı nedeniyle yurt dışından herhangi bir misafire davet gönderilemedi.

11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile partinin kuruluşundan bu yana görev yapan il başkanları, 22, 23, 24 ve 25. dönem milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları da kongreye davet edildi. Yaklaşık 50 bin teşkilat üyesinin de kongreye katılması bekleniyor. 

Binali Yıldırım, 3. Genel Başkan Olacak

Bin 470 delegen kongrede oy kullanacak. Önce Başbakan Davutoğlu, ardından genel başkan adayı Binali Yıldırım konuşma yapacak ve daha sonra seçimlere geçilecek. Genel başkan adayı ve partinin diğer yönetim organları olmak üzere iki tur şeklinde gerçekleştirilecek oylamanın, saat 16.00 sularında tamamlanması planlanıyor. 

2. Olağanüstü Kongrede, parti kademelerinde görev yapan yönetici pozisyonundaki 800’e yakın kişiyle gerçekleştirilen istişare sonucunda teşkilat tarafından tek aday gösterilen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım’ın, 27 Ağustos 2014’ten bu yana, 20 ay 25 gündür AK Parti Genel Başkanlığını sürdüren Ahmet Davutoğlu’ndan görevi devralması ve AK Parti’nin 3. genel başkanı olması bekleniyor. 

Salondaki hazırlıklar

Arena Spor Salonu’na partide genel başkanlık yapmış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 3. genel başkan adayı Binali Yıldırım’ın fotoğrafları ile kongrenin ana teması olan “Kutlu yürüyüşe devam” ve “Durmadan 100 yıla”, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” yazılı pankartlar salonun her tarafına asıldı. 

Kongre için geniş güvenlik önlemleri alındı.

AA
Kamupersoneli.net  | Ankara