Sınavlar

Bursluluk Sınavı 10. Sınıf Soruları Cevapları ve Yorumları ( Sınav Zor muydu? , Kolay mıydı?)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından saat 10.00 da ya sınava katılım büyüktü. 120 dakika sınavda ter döken öğrenciler sonunda sınavı atlattı. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavını 1 hafta öne çekerek uyguladı.


Bahsi geçen sınavın tarihinin değişmesindeki sebep ise Mesleki açıköğretim lisesi, açık öğretim lisesi, açıköğretim ortaokulu mazeret sınavları ile aynı tarihe denk gelmesi olarak gösterildi. 10. Sınıf Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına giren öğrenciler ve velileri sınav hakkında görüşlerini bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilir. Sınav sizce zor  muydu? Sınav esnasında herhangi bir problemle karşılaştınız mı? Usulsüzlük ya da hatalı uygulama oldu mu? En zor sorular nelerdi? hepsini bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

MEB Tarafından Yapılan PYBS Duyurusu ;

5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik  Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı , 21 Mayıs 2016  Cumartesi günü saat 10.00’da  gerçekleştirecek. 120 dakika sürecek sınav; yurt içinde 812 merkezde, 47 bin 797 salonda; yurt dışında ise 1  ülkede,  toplam 913 bin 727 öğrencinin katılımı ile yapılacak. Sınavdan önce, özel durumlarını belgelendiren 24 öğrenci evde/hastanede, 576 öğrenci ise tek kişilik sınıfta sınava alınacak.

PYBS sonuçları 15 Temmuz 2016 tarihinde www.meb.gov.tr adresinden açıklanacak.

PYBS ile ilgili bütün bilgilere www.meb.gov.tr adresinde yayımlanan 2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı e-Kılavuzdan ulaşılabiliyor.

Siz de sınavınızla alakalı düşüncelerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz. 

Kamu haberleri, güncel, siyasi, kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. 10 siniflar icin burslulukmsinavi 9 10 11 sinif diye ortakmi oluyor

  2. biri lütfen cevap versin.9.10 ve11. siniflar ortak mi? ben onuncu sinifim mesela gi̇receği̇m sinava yaklaşik bi̇r ay sonra sadece onuncu sinif müfredatindanmi sorumluyum.çok önemli̇ lütfen

  3. hayır öyle birşey yok hocalara sordum görmediğiniz şeyden sizi sorumlu tutamazlar dedi rahat olabilirsin

  4. 10 siniflar icin burslulukmsinavi 9 10 11 sinif diye ortakmi oluyor