Kamu Personelleri

Memur-Sen Genel Başkanı : " 4-C ve 4-B 'liler Bir An Önce Kadroya Alınmalı"

Yeni Hükümete 4-C ve 4-B İçin Kadro Çağrısı

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 4-C ve 4-B’lilerin bir an evvel kadroya alınması gerektiğini dile getirdi.


Memur Sendikaları Konfederasyonu (memur-sen) Genel Başkanı Sn. Ali Yalçın başkanlık sisteminin bir an önce tartışılması ve seçeneklerin masaya yatırılması gerektiğini belirtti. Ali Yalçın konuşmasında “Parlamenter sistem, Türkiye’de 93 yıllık zeminde hiç doğru düzgün işleyemedi, hep krizlerle anıldı. Dolayısıyla yarı başkanlık, başkanlık bütün seçeneklerin tartışılması ve Türkiye’nin bir an önce istikrarlı bir ada haline gelmesi gerekiyor.”  dedi.  

4-C ve 4-B’liler Bir An Önce Kadroya Alınmalı

Ali Yalçın 22 Mayıs 2016 (yarın) Yapılacak AK Parti kongresinden sonra kurulacak yeni hükümetlerden bazı icraatler beklediklerini dile getirerek şunları söyledi : “Başbakanın ilk işi ”toplu sözleşme masasında üzerinde çalışılacak konular’ diyerek kenara aldığımız, konunun taraflarıyla kamu boyutuyla yürütülen diplomasiden ortaya çıkacak sonucu dikkate alarak 4-C ve 4-B’lilerin bir an önce kadroya alınması. Üniversite mezunu işçilerin, memur görevi yapanların memur kadrosuna aktarılması. Vekil ebe hemşireler, vekil imamlar, müezzin kayyımlar, usta öğreticiler, ek ders ücretiyle görev yapan çeşitli kamu görevlilerinin kamu güvencesine alınması. Onun için yeni başbakandan ilk beklentimiz, 4-C’lilerin kadroya alınmasına ilişkin somut adım atması ve buna ilişkin müjdeyi açıklamasıdır.” . 4-C ve 4-B’li personel uzun süredir kadro müjdesi bekliyor. Binali Yıldırım hükümetinin 4-C ve 4-B ‘li personel için neler yapacağı ise merak konusu.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamupersoneli.net adresini takip etmeye devam edin.

Kamupersoneli.net | Ankara