Gündem

Van’da TOKİ Kurası İptal Edildi

 Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin bitirdiği 425 konut için yapılan kura çekimleri sırasında torbada 2 rakamının eksik olduğunun fark edilmesi üzerine kura iptal edildi.


Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerinde büyük hasar gören sosyal meskenlerin yerine yapılan ve TOKİ tarafından satışa sunulan 358 adet 2+1 konut için 2 bin 900, 67 adet 3+1 konut için de 2 bin 906 kişi müracaat etmişti.

İpekyolu ilçesine bağlı Şerefiye Mahallesi’nde, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerinde büyük hasar gören sosyal meskenlerin yerine yapılan ve TOKİ tarafından satışa sunulan 425 konutun sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı.

Tuşba ilçesindeki düğün salonunda noter huzurunda gerçekleştirilen programda 2+1 ve 3+1 konutlara müracaat eden vatandaşların kurası gerçekleştirildi.

Kura çekimi esnasında 2+1 konutlar için hak sahiplerini belirleyen numaralardan 2 rakamının eksik olduğunu fark eden vatandaşlar, duruma karşı çıktı.
Torbaları kontrol eden noter ve TOKİ temsilcileri, rakamlardan birisinin torbaya bırakılmadığını fark etti.
Duruma itiraz ederek büyük tepki gösteren vatandaşlar, kura çekiminin şaibeli olduğunu ileri sürerek iptal edilmesini istedi.

Yetkililer, TOKİ ile yapılan görüşmenin ardından kura çekiminin ileri bir tarihte yapılmak üzere iptal edildiğini açıkladı. Kura çekiminin tamamen iptal edilmesini isteyen vatandaşlar, ıslık çalarak salondan ayrıldı.

Kamu haberleri, güncel, siyasi, kültür sanat, teknolojik, bilimsel ve daha birçok konudaki olaylardan haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır. 

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. noter huzurundaki çekilişe bile şaibe karıştı ya! gerçekten tebrikler..