Gündem

Ankara Atatürk Bulvarı Trafiğe Açıldı

Ankara Atatürk Bulvarı Araç Trafiğine Açıldı. Yaya Trafiğinin açılması için çalışmalar devam ediyor. Kısa zaman içerisinde yol yaya trafiği içinde açılacak.

Ankara Kızılay’da 13 Mart 2016 tarihinde saat 18:45 ‘de 37 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan terör saldırısı sonrası Atatürk Bulvarı trafiğe kapatılmıştı. Terör saldırsında meydana gelen hasarların izlerini silmek için yürütülen çalışmalar tamamlanmak üzere. Ankara Atatürk Bulvarı’nın yayalar ve araç trafiği için çift yönlü kapatılan bölümü gece 04:30 civarında araç trafiği için aktif hale getirildi. Patlama esnasında hasara uğrayan durakların yeni duraklarla değiştirildiği gözlemlenirken, patlamanın meydana geldiği bölgedeki yolların üzerine asfalt atıldığı belirlendi.

Saldırıda Hasar Gören Bina ve Dükkanlarda Yenileme Çalışmaları Devam Ediyor

Atatürk Bulvarı’nın Kızılay Meşrutiyet Caddesi kesişimiyle Ziya Gökalp Caddesi arasında kalan bölümündeki kaldırımlara saldırı sonrası emniyet görevlileri tarafından çekilen brandalar ile hala duruyor. Hasar gören binalar ve dükkanlardaki yenileme çalışmaları devam ediyor. Patlamada hasar gören bina ve dükkanların yenileme çalışmalarının bitiminin hemen ardından yolun yayalar için de trafiğe açılması bekleniyor.Polis ekipleri Kızılay’ın çeşitli bölgelerinde ve giriş çıkışlarda aldığığı geniş güvenlik tedbirleri sürüyor. 

13 Mart 2016 ‘da Yaşanan Terör Saldırısı Sonrası Kızılay Metro Seferleri Ertesi Gün Öğle Saatlerine Kadar İptal Edilmişti

Dün sabah saatlerinde Ankaray ve Metro seferleri için Kızılay metro istasyonu kapatılmıştı. Sabah Batıkent yönünden gelen metro seferleri yolcularını Sıhhıye Metro istasyonunda indirmişti. Valiliğin aldığı karar doğrultusunda kapatılan Kızılay Metro istasyonu bir kaç saat sonra tekrar açıldı.

Kamupersoneli.net