Kamu Personelleri

Kamu-Sen "4C'liler İçin Girişimlerimiz Devam Ediyor"

Türkiye Kamu Sen Resmi sitesinden “4-C’li personelden talep edilen ek ödemenin iadesinin talep edilmemesi için” mücadelemiz devam ediyor dedi.

Türkiye Kamu-Sen resmi internet sitesinden Genel Başkan Sn İsmail Koncuk imzalı bir yazı yayımladnı. Devlet Su İşleri‘nde çalışan 4-C’li personellerden 2016 yılı öncesinde verilen ek ödemelerin geri talep edildiğini öğrenen kamu sen harekete geçti ve 4/C’li personellerin ek ödemelerinin talep edilmemesi konusunda çalışmalara hız verdi ve gerekli mercilere dilekçe gönderdi.

Önce Verdiler Şimdi Geri İstiyorlar

Devlet Su İşleri (DSİ) genel müdürlüğüne Kamu Sen Genel Başkanı Sn. İsmail Koncuk imzasıyla gönderilen dilekçe 4/C‘li personelden talep edilen ek ödemelerin iadesinin herhangi bir hukuk kuralına uymadığı ve Devlet Personel Başkanlığı’nın da 4/C’li işçilere verilen ek ödemelerinin geri istenmesinin mümkün olmadığına dair görüşlerinin bulunduğunu hatırlattı.

Devlet Su İşleri (DSİ)’de çalışan 4-C’li bir personel 2016 yılı öncesinde verilen ek ödemelerin kurum tarafından geri istendiğini Kamu Sen’e bildirdi. Bunun üzerine Kamu Sen 4/C’li vatandaşlara ödenen ek ödemelerin geri istenmesininin doğru olmadığını Genel Müdürlüğe bir dilekçeyle bildirdi.

Devlet Personel Başkanlığı ‘da Aynı Görüşte Denildi

DSİ Genel Müdürlüğüne gönderilen dilekçede 4/C’li personelin ek ödemesinin geri istenmemesi gerektiği ve DPB’ninde bu konuda hemfikir olduğunu hatırlatıldı. Gönderilen Dilekçede 4-C’li personelden mahkeme kararı sonucu elde edilen bir ücretin iadesinin hukuk kurallarına aykırı olduğu vurgulandı. 

 Türkiye Kamu-Sen Resmi internet sitesinden dilekçenin görseline ulaşabilirsiniz. 

Kamupersoneli.net