Ekonomi

Genç Çiftçilere 30 Bin TL Hibe Desteği Geliyor

18-40 Yaş Aralığındaki Genç Çiftçilere Devlet Desteği

Kütalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bölgedeki kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projeleri için 30 bin TL’ye kadar hibe desteğinin yolda olduğunu açıkladılar.Kütalya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre hibeden yararlanmak için 18-40 yaş aralığında olmanız ve yukarıdaki kapsamda olmanız gerekiyor.

Genç Çiftçilere 30 Bin TL’e Kadar Hibe Desteği

Genç çiftçiler için müjdeli haber kısa süre önce gelmişti. Bakanlar kurulu toplantısı sonrası alınan kararlar doğrultusunda kırsal kesimdeki 18-40 yaş aralığındaki genç çiftçilere devlet desteğinin gerçekleşmesi için gerekli tüm adımlar atıldı.Hibe ödemesi gerçekleştirilebilecek yatırım konuları İl müdürlüğünce şu şekilde açıklanmış;

Genç Çiftçiler Tarafından Bitkisel üretime yönelik projeler ,Genç Çiftçiler tarafından hayvansal üretimin arttırılması ve üretimine yönelik projeler, yöresel tarımsal ürünler, Tıbbi ve Aromatik bitkilerin işlenmesi , üretimi, depolanması ve paketlenmesi.

20 Bin’den Az Nüfuslu Kırsal Alanda İkamet Edenler Faydalanacak

Resmi internet sitesinden hibe desteğinin Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda verildiği ve hibe desteğinden faydalanacakların 20 bin kişiden az nüfusu olan kırsal alanda bulunan, ve yaş aralığı 18 ile 40 arasında olan genç çiftçileri kapsadığı belirtilmiş. Projenin oluruna göre hibe desteğinin 30 Bin TL’e kadar yükselebileceği aaçıklandı.

Resmi gazetede yayımlanan genç  çiftçilerin desteklenmesiyle ilgili alınan karar ; 
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/02/20160226-10.pdf