Kamu Personelleri

Adalet Bakanlığı Tazminat Komisyonu Genişletilmesi

Uluslararası ve dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından İnsan Hakları Tazminat Komisyonunun Görevlerinde genişleme kararı alındı.

Bakanlar kurulu tarafınca yapılmış olan 6384 ( altı bin üç yüz seksen dört ) sayılı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından yapılmış olan bazı başvurular için tazminat ödenmesi sureti ile çözüm bulunması ile ilgili kanun gereğinde kurulması planlanan komisyon yetki alanının genişlemesi ile ilgili karar ” ın yürürlükte olması 25 Ocak 2016 Pazartesi tarihinde karar alınmış idi. Bahsedilmiş olan kararlar 9 Mart 2016 Çarşamba tarihi itibari ile 29648 sayılı Resmi Gazete de yayımı yapılarak yürürlüğe girmiş oldu.

6384 (altı bin üç yüz seksen dört ) sayılı Kanunun ikinci maddesi içeriğinde Bakanlar Kurulunun kararı ile bulunmuş olan komisyonun görev alanı içerisinde bir genişleme sağlanmıştır.

Başvuru da bulunulmuş olan konuların komisyon yetkisine girebilmesi için yapılması gereken şey 23 Mart 2013 tarihinden önce AİHM ( Ankara İnsan Hakları Mahkemesi )  başvuru da bulunmuş olmaları gerekmektedir.

6384 (altı bin üç yüz seksen dört ) sayılı kanun üzerine uzun yargılama süreçleri ve mahkeme kararlarının yerine getirilmeme durumunları ile ilişkin yapılan başvurular İnsan Hakları Tazminat Komisyonunu yetkisi içinde yer almaktadır ancak 10 Şubat 2014 tarihinden Bakanlar Kurulu tarafından alınmış olarak Tazminat Komisyonunu yetkisine verilmiştir. Bu yönlendirme sonrasın da yedi bin üzerinde olan başvuru Tazminat Komisyonuna gönderimi yapılmıştır.

 Kamupersoneli.net