130 Bin Kişiye 700 Milyon Lira Ek İkramiye Müjdesi

Elektrik Üretim A.Ş.

Elektrik Üretim A.Ş.'de çalışan bir üyesi için Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) 2012 yılında açtığı dava ile kamu çalışanlarının 30 yılın üzerindeki hizmetlerine karşılık ilave emekli ikramiyesi ödenmesinde yeni dönem başladı. 2015 yılından sonra emekli olanlar, 30 yılın üzerindeki hizmetleri için ikramiyelerini almaya bu davanın ardından başladı.

İlave emekli ikramiyesi ödemeleri, 27 Ocak 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yasaya göre gerçekleşiyor. Devlette 30 yıldan fazla çalıştıktan sonra 2015 yılından önce emekli olan 130 bin kişiye mart ayında 700 milyon lira ilave ikramiye ödenecek. Yıl içerisinde toplam 408 bin kişiye ödeme yapılacak. Toplam ödeme tutarı 2.5 milyar liraya ulaşacak.

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç ve Tahsin Akça'nın haberine göre; SGK ek ikramiye ödeme yasası Resmi Gazete'de yayımlanmadan önce başvuru yapan emeklilerin başvurularını inceledi. İncelemenin ardından emeklilere yapılacak ödemeler, emeklilerin hesabına gönderildi. İlave ek ikramiyesine ilişkin yasa 27 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girdi ve emeklilere başvuru için 1 yıl süre tanındı. Ek ikramiye için başvuru süreci 26 Ocak 2018'de sona erecek.

Ek İkramiye Ödemesinin Mesleklere Dağılımı Şöyle:

- Ödenecek İkramiye Tutarları Emekli Olunan Yıla Göre Hesaplanacak

Emeklilere ödenecek ek ikramiye tutarı, emekli olunan yılın katsayılarına göre hesaplanacak. Emekli olunan tarih, 2017 yılına yaklaştıkça ödenecek miktar da artacak.

Emekli olduktan sonra hayatını kaybedenlerin ek ödemeleri yakınlarına yapılacak.

KAMUPERSONELİ.NET

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme