Gündem

İşçi O Konuda İzin Almazsa İşten Kovulma Sebebi Olabiliyor

Havaların ısınması sebebi ile gönüllerde bir piknik yapma isteği yatmaktadır ancak güzel bir pikniğin hayali gerçekleştiğinde sonunun kötü olmaması için patrondan izin alınması gerekmektedir.

İş yerinde çalışan kişilere eşyalar tahsis edilmekltedir bir kısmına ise araç tahsisi yapılmaktadır. Çalışan kişi kendisine tahsis edilerek verilmiş olan araçları mesai saatleri haricinde özel işleri için keyfi olarak kullanımı için işverenden öncelikle yazılı izin alması gereklidir ancak yazılı izin alma imkanı yok ise sözlü olarak izin alması gerekmektedir.

Havaların güzel gitmesi sebebi ile gönüllerde istenen havalar ısınsın piknik yapalım düşüncesi sonrasında çalışan mağdur olma durumu ile karşı karşıya , gönüllerde dört gözle beklenen piknik sonrası çalışanın mağdur olmaması için öncelikle iş yerine ait ve kendine zimmetli olan birseyi en baştada aracı sahşi  kullanımdan önce patronundan izin alması gerekiyor eğer yapılabiliyor ise iş sözleşmesi içerisinde çalışan kişinin bazı durumlarda üzerine zimmetlenmiş olan eşyaları kullanım yapabileceğine dair madde de yer alabilir.

Bu konu ile ilgili yargıtayın vermiş olduğu karar ise ;
İş yerine özel araçların kullanımı sonrasında çalışanın işine son verileceği yer almaktadır. İşçi işverenin izni olmadan özel aracı şahsi kullanması sonrasında geçerli sebep sayılarak işten ayrılma işlemleri yapılabilme durumu olabileceği yer almıştır. İşçi işverenden izinsiz aracı kullanmasından sonra araç zarar görmemiş olsa dahi işten atılabilecek.

 Kamupersoneli.net