Gündem

Silivri'ye Yat Limanı Yapılacak: 450 Tekne Kapasiteli

Binali Yıldırım Silivri’de çok önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım açıklamalarında Silivri’de yat limanı yapılacağını ve 450 tekne kapasiteli olacağını ifade etti.

SİLİVRİ’YE YAT LİMANI YAPILACAK

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, bu limanda 120 metrelik 8 adet yüzer iskele olacağını da vurguladı. Konu ile ilgili olarak Yıldırım Cumhur İttifakı’nın Silivri Belediye Başkan Adayı Volkan Yılmaz ile birlikte Silivri sahilindeki balıkçı esnafını ziyaret etti. 

Binali Yıldırım balık tezgahındaki balıkları inceledi ve deniz ve çiftlik levreğini basın mensuplarına gösterdi. Balıkçı esnafıyla selamlaşarak fotoğraf çektiren Yıldırım, daha sonra sohbet etmek için bir süre burada oturdu. 

Binali Yıldırım Silivri’ye 450 tekne kapasiteli yat limanı yapılacağını açıkladı ve bu limanda 120 metrelik 8 adet yüzer iskele olacağını söyledi. Ayrıca Binali Yıldırım yat limanının ilçeye istihdam sağlayacağını dile getirerek bu limandan Silivri’nin ulaşım ağının denizle de buluşturulacağını kaydetti. 

Binali Yıldırım Özellikle yaz aylarında nüfusun çok arttığını, trafiğin keşmekeş haline geldiğini belirterek açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: 

“Silivri’nin İstanbul’a bağlantısı, toplu taşımayla sık seferlerle gerçekleştirilecek. 19 kilometrelik Çatalca- Çerkezköy, 17 kilometrelik Çatalca- Kınalı yolları da Silivri’den geçiyor. Bunların yapımına başlandı. Bu yeni yollarla sadece E-5’e mahkum kalmacaksınız.”