
KPSS Öncesi bu duaları mutlaka okuyun. KPSS adayları için derlediğimiz dua listesi…
= Euzu billahi mineş şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahim
= Amener resûlü bimâ ünzile ileyhi min rabbihî vel müminûn. Küllün âmene billâhi ve melâiketihi ve kütübihi ve rusulih; lâ nuferriku beyne ahadin min rusulih. Ve kâlu, semina ve etâna, gufraneke rabbena ve ileykel masiyr.Lâ yukellifullahu nefsen illâ vüsaha, leha ma kesebet ve aleyha mektesebet. Rabbena lâ tuahizna innesiyna ev ahtana. Rabbena ve lâ tahmil aleyna isran kemâ hameltehu alelleziyne min kablina. Rabbenâ ve lâ tuhammilna ma lâ tâkatelena bih. Vafuanna, vagfirlena, verhamna. Ente mevlâna, fansurna alel kavmil kâfiriyn.
= Bismillâhirrahmânirrahîm bismillâhi azîm-iş- şâni şedîd-il birri mâ şâallahü kâne habese hâbisün min hacerin yâbisin ve şihâbin kâbisin. Allahümme innî radedtü ayn-el âini aleyhi ve alâ men ehabb-en-nâsi ileyhi ve fî keyedihî ve kilyetihî lahmün rakîkun ve azmün dakîkun fîmâ lehû yelîku ferci-il basara hel terâ min fütûrin sümmerci-il basara kerrateyni yenkalib ileyk-el basaru hâsian ve hüve hasîr ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne lâ havle velâ kuvvete illâ billâh-il aliyy-il azîmi Lâ ilâhe illallâhü hısnî, men kâle-hâ dehale hısnî, ve men dehale hısnî emine min azâbî. Sadaka rasûlullahi sallallahü teâlâ aleyhi ve selleme.
= Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ tehuzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. yalemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişeyin min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.
= Reva Aliyyül-Rıda, fe-kale, Haddeseni ebi Musel-Kazım an ebihi Caferis-Sadık an ebihi Muhammedenil-Bakır an ebihi Zeynelabidin Ali an ebihil-Hüseyn an ebihi Ali bin Ebi talib radıyallahü anhüm, kale haddeseni habibi ve kurretü ayni Resûlullahi sallallahü aleyhi ve sellem, kale haddeseni Cibrilü, kale semitü Rabbülizzeti yekülü, La ilahe illallahü hısni, men kale-ha dehale hısni, ve men dehale hısni emine min azabi.
= Bismillâhi mâ şâallah lâ kuvvete illâ billâh. Bismillâhi mâ şâallah lâ yesűkul hayre illallah. Bismillâhi mâ şâallah lâ yekşifüssűe illallah. Bismillâhi mâ şâallah küllü nimetin minallah. Bismillâhi mâ şâallah el hayrü küllühü biyedillah. Bismillâhi mâ şâallah lâ yasrifüssűe illallah.
= Euzü bi kelimatillahit tammatilleti la yücavizühünne berrün ve la facirun min şerri ma zerae filardı ve min şerri ma yahrucü minha ve min şerri mayarucü fis semai ve ma yenzilü minha ve min şerri külli tarikın illa tarikan yatruku bi hayrin ya rahman.
= Bismillahhirrahmanhirrahim Kul euuzü birabbil felak Min şerri maa halak Ve min şerri ğaasikın izâa vekab Ve min şerrin neffâasati fil ukad Ve min şerri haasidin izâa hased.
= Bismillahhirrahmanhirrahim Kul euuzü birabbinâas Melikinnâas İlâahinnâas Min şerril vesvâasil hannâas Ellezii yüvesvisü fii sudüürinnâas Minel cinneti vennâas.
= Bismillahhirrahmanhirrahim Kul hüvellâahü ehad Ellâahüs samed Lem yelid ve lem yüüled Velem yeküllehüü küfüven ehad.
= Elhamdü lillâhi rabbilâlemîn. Errahmânirrahîm. Mâliki yevmiddîn. İyyâke nabüdü ve iyyâke nesteîn. İhdinas-sırâtal müstekîm. Sırâtallezîne enamte aleyhim gayrilmagdûbi aleyhim ve leddâllîn amin.
= Kul yâ eyyühelkâfirûn. Lâ abüdü mâ tabüdûn. Ve lâ entüm âbidûne mâ abüd. Ve lâ ene âbidün mâ abedtüm. Ve lâ entüm âbidûne mâ abüd. Leküm dînüküm veliye dîn.
= Rabbi inni messeniyeş şeytanu binusbin ve azab . rabbi euzu bike min hemezatiş şeyatiyni ve euzu bike rabbi en yahdurun. ve hıfzan min külli şeytanin marid.
= Lâ ilâhe illallahü vallahü ekber, lâ ilâhe illallahü vahdehü lâ şerike leh, lehül mülkü velehül hamdü ve hüve alâ külli şeyin kadir, lâ ilâhe illallahü velâ havle velâ kuvvete illâ billah.
= Ya hayyü ya kayyum ya zel celal-i vel ikram. Allahümme inni eselüke en tuhyiye kalbi bi nuri marifetike ebeden ya Allah, ya Allah, ya Allah celle celalüh.
= La ilahe illallahülazim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-ilazim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdi Rabbül Arşil-kerim.
= Ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne.
= Allahümme inni edukellah ve edukerrahman ve edukelberrerrahim ve eduke biesmaikelhusna külleha ma âlimetü minha ve ma lem âlem entağfireli ve terhameni.
= Allahümme inni eselüke bi-enni eşhedü enneke entellahü lâilâhe illâ entel-ahadüs-samadül-lezi lem yelid ve lem yuled ve lem yeküllehü küfüven ehad.
= Allahümme inni euzü bike min en-üşrike bike şey-en ve ene alemü ve estağfirü-ke li-mâ lâ-alemü inneke ente allâmülguyüb.
= Allahümme Rabbena âtinâ fiddünya haseneten ve fil ahireti haseneten ve kınâ azâbennâr Birahmetike ya Erhamerrâhimin.
= Allahümme inni eselükessıhhate vel-afiyete vel-emanete ve hüsnel-hulkı verrıdâe bilkaderi birahmetike yâ Erhamerrâhimin.
= Allahumme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh.
= Lâ ilâhe illallah kable külli şeyin, Lâ ilâhe illallah bade külli şeyin, Lâ ilâhe illallah yebka Rabbünâ ve yefni küllü şeyin.
= Allahümme inni eselüke bi-enne lekel-hamdü lâ ilâhe illâ ente ya hannân ya mennân ya zel-celâli vel-ikrâm.
= Euzü bi-kelimatillahittammati min şerri külli şeytanin ve hammatin ve min şerri külli aynin lammetin.
= Bismillâhillezi lâ yedurru maasmihi şeyün fil erdı ve lâ fissemâi ve hüves-semiul alim.
= Estağfirullah el azim ellezi lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyum ve etubü ileyh.
= Hasbiyallahü la ilahe illahü aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabb-ül arşil azim.
= Sübhânallahi velhamdü lillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber.
= Bismillahi Allahumme inni euzu bike minelhubsi velhebaisi.
= Bismillah, tevekkeltü alellah, La havle vela kuvvete illa billah.
= Allahümme, ya mukallibel kulüb, sebbit kalbi, alâ dinik.
= Bismillâhi mâ şâallah mâ kâne min nimetin fe minallah.
= Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke, inni küntü minez-zâlimin.
= Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleka.
= Lâ havle velâ kuvvete illa billah-il-aliyyilazim.
= Estağfirullah min külli mâ kerihallah.
= Hasbiyallahü ve nimel vekil.
Okuma Bitince Sonunda Sadakallahul Aziim Denir. Ardından İsteklerin İçin Allaha Dua Edersin. Sonrasında, El Fatiha Dersin ve Fatiha Okursun Bitince Amin Denir.
FERAHLATAN DUÂLAR
Sıkıntılı veya borçlu , 1000 defa , ” Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm ” derse,ALLAHü teâlâ isini kolaylastirir.
Bir kimse, sabah-aksam 100 defa, ” SübhânALLAHi ve bihamdihi “(Yüce ALLAH’i tesbih ederim ve ona hamd ederim.) derse, o gün ve o gece hiç kimse onun kadar sevap kazanamaz.
Hergün 100 defa, salevat getiren , münafikliktan ve cehennem atesinden uzaklasir ve kiyamette sehitlerle beraber olur.
Her gece yatarken 100 defa, ” SübhânALLAHi velhamdü lillahi ve lâ ilâhe illALLAHü vALLAHü ekber ” okuyan kimse, kendini hesaba çekmis sayilir.
Korkan biri 100 defa, ” Hasbünallâhü ve ni’mel vekil .” okusun “Bize ALLAH, kâfidir. O ne güzel vekildir.”
Günde 25 defa ” ALLAHümme bâriklî fil mevt ve fî mâ ba’delmevt ” okuyan sehit olarak ölür.
Sabah-aksam 10 defa, ” Lâ ilâhe illALLAHü vahdehü lâ-serîkeleh lehül-mülkü ve lehül-hamdü yuhyî ve yümît ve hüve alâ külli seyin kadîr ” okuyan kimse, kötülüklerden korunur.
Sabah-aksam 7 defa, ” ALLAHümme ecirnî minennâr ” diyen cehennemden kurtulur.
Sabah-aksam 7 defa, ” HasbiyALLAHü lâ ilâhe illâ hu, aleyhi tevekkeltü ve hüve Rabbül-arsil-azîm ” okuyanin dünya ve ahiret isine ALLAH kâfi gelir.
(“Allâh bana kâfidir. Ondan baska ibâdet edilecek hiç bir ilâh yoktur.
Ona dayandim, o’na güvendim. O ars-i azîmin (büyük arsin) sahibidir.”
Sabah-aksam, 3 defa, ” Bismillâhillezî lâ yedurru maasmihi seyün fil erdi velâ fissemâi ve hüvessemîul alîm ” okuyan, büyücü ve zalimden emin olur.
Yataga girince 3 defa, ” Estagfirullah el azîm ellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyel kayyûm ve etûbü ileyh ” okuyan kimsenin günahlari, deniz köpügü kadar pek çok olsa da, affolur.
Istigfâra devam eden kimse, her sikintidan kurtulur, ummadigi yerden riziklanir.
Istigfâr olarak ” Estagfirullah el azîm ellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyel kayyûm ve etûbü ileyh ” okumalidir.
Evden çikarken ” Bismillâhi, tevekkeltü alALLAHi, lâ havle ve lâ kuvvete illâ billah ” diyen, tehlikelerden korunur ve seytan ondan uzaklasir.
Tebârekeyi okumadan yatma! Kabir azabini def eder. Her gece Tebâreke okuyan, Kadr gecesini ihya etmis gibi sevaba kavusur.
Eve girerken Ihlas suresini okuyan, yoksulluk görmez.
Evden çikarken Âyet-el kürsî okuyana, melekler, evine gelinceye kadar duâ eder.
Yatarken okunacak dua “ ALLAHümme bismike emüyü ve ahyâ .” (“ALLAH’im, senin isminle ölür ve diriliriz.”
Yataga girildigi zaman, bu dua okunup, sag yanak sag el içine konularak, sag tarafa yatilir.
” Bismillâhi alâ nefsî ve ehlî ve malî .”
MA’NASI:
“ALLAH’in ismiyle, kendimi, âilemi ve malimi ALLAH’a havâle ediyor, O’nun yüce himâyesine birakiyorum.”
” Eûzü bi’izzetillâhi ve kudretihi min serrimâ ecidü ve ühâziru .”
MA’NASI:
“Allâh’in ismiyle. Hissettigim (duydugum) ve korktugum bu hastaligin (agri ve sancilarin) serrinden (zarar ve tehlikesinden) Allâh’in izzet ve kudretine siginirim.”
Sizden biriniz aksirinca ” Elhamdülillah” (ALLAH’a hamd olsun). Bunu isiten “Yerhamukellah ” (ALLAH’in rahmeti üzerine olsun). Aksiran cevaben ” Yehdini ve yehdikumullah ” (ALLAH bizi ve sizi hidayetinden ayirmasin.)
” Elhamdülillâh. Allâhümme kemâ hassente halkî fehassin hulukî . “
MANASI :
Hamdü sena ALLAH’a mahsustur. ALLAH’im, yaratilisimi güzellestirdigin gibi, ahlâkimi da güzellestir.
” Elhamdü lillâhillezi âfânî mimmebtelâke bihî ve faddalenî alâ kesîrin mimmen haleka tafdîlâ . “
MANASI:
Seni ugrattigi dertten beni kurtaran ve beni yarattiklarinin bir çogundan üstün kilan ALLAH’a hamdolun.
Kamupersoneli.net |Ankara