Mevzuat

MEB Maarif Müfettişleri Yönetmeliği

MEB ( Milli Eğitim Bakanlığı ) Rehberlik Denetim Başkanlığı ile birlikte Maarif Müfettişleri Başkanlıkları ile ilgili yönetmelik içersisinde değişiklik yaptı.16 maddeden oluşan yönetmeliği yalnızca MEB ( Milli Eğitim Bakanlığı ) yönetmektedir ayrıca yönetmelik resmi gazetede yayımı olduğu günden itibaren yürürlüktedir.

24 Mayıs 2014 tarihli ve 29009 sayılı yayımı yapılmış olan Resmî Gazete içerisinde yayımlanmış olan  Millî Eğitim Bakanlığı ( MEB ) Rehberlik ve Denetim Başkanlığı ile beraber Maarif Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliği içerisinde  5 inci ( beşinci ) maddesinin ikinci fıkrası üzerinden değişiklik yapılmıştır ve değişiklik yapılmış olan maddeye dördüncü fıkra eklenmiştir.

Yapılan değişikliklerden bazıları aşağıda açıklanmıştır :
– Başkanlıkta Başkanın teklifi sonrasından Müsteşarın eğer uygun görüş bildirir ise ve Bakanın onayı ile beraber üç yüz sayısını geçmemek koşulu ile müfettiş görevlendirmesi yapılmaktadır. Başkanlıkta görev alacak olan müfettiş ve müfettiş yardımcıları ile ilgili atamaları Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Başkanlıkta görev almış olan müfettişlerin, aldıkları görevde geçirdikleri zaman içersinde 37 ‘ nci ve 38 inci maddeler içerisinde yer alan sürelerin hesaplanma işlemi dikkate alınmamaktadır . 

– Meslek dallarına özel olan yarışma sınavına girilmesi koşulu ile müfettiş yardımcısı, denetçi yardımcısı, denetmen yardımcısı şeklinde atamaları yapılmış kişiler , 3 yıl tecrübesi olan müfettiş yardımcılığı, denetçi yardımcılığı, denetmen yardımcılığı süresi sonunda müfettiş, denetçi ve denetmen sıfatını taşımış olanlar arasında bulunan kişiler, Başkan ve Daire Başkanı olarak atanan kişiler ise müfettiş yetkilerini taşımaktadır.