Gündem

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi Ödemeleri 31 Mayıs'ta Bitiyor

Emlak ve Çevre Temizlik için ödenen vergilerin son ödeme tarihleri doluyor. Belediyeler, art arda yaptıkları açıklamalarla, vatandaşların cezalı duruma düşmemeleri adına 31 Mayıs 2016 Salı gününe kadar emlak vergisinin ilk taksitini ödemeleri konusunda bilgilenditiyor.


Gerekli Belgeler

Emlak bildiriminde bulunmak için şu belgeler gereklidir:

# Tapu fotokopisi

# Binalar için yapı kullanma izin fotokopisi

# Adres

# Vergi numarası

# T.C. kimlik numarası.

Emlak Vergisi Nedir?

Taşınmaz mal varlığından alınan vergi Emlak Vergisidir. Genellikle arazi ve bina gibi taşınmaz mallara yönelik uygulanan emlak vergisi, çoğu ülkelerde sanayi ve tarım araçları, mal stokları ile otomobil, mücevher, mobilya, zanaat araçları gibi taşınır malları, ipotekli borç senedi, irad senedi, tahvil ve hisse senetleri gibi değerli kâğıtları da kapsar. Birçok ülkede yerel yönetimler tarafından toplanır ve ülke ekonomisi açısından önemli bir gelir kaynağı oluşturur.

Çevre Temizlik Vergisi Nedir?

Belediyenin sunduğu çevre temizlik hizmetinden faydalanan ev, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için çevre temizlik vergisi ödenir. Çevre temizlik vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödenir.

Son dakika haberleri, kamu haberleri, memur haberleri, kamu ilanları, memur alım ilanları, akademik ilanlar, işçi alım ilanları ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net İnternet adresimizi takip edebilir veya kamupersoneli.net android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.


Kamupersoneli.net  | Ankara