Kamu Personelleri

Kadroya Geçen Taşeron İşçilere Müjde !

Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığ’na kadroya geçen “İdari büro görevlisi” ve “idari destek görevlisi” unvanında çalışanların kamu görevlileri sendikalarına üye olup olamayacağını sordu.

Vatan Gazetesi’nin aktardıklarına göre Devlet Personel Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığına verdiği görüşte, “İdari büro görevlisi” ve “idari destek görevlisi” unvanında çalışanların kamu görevlileri sendikalarına üye olabileceğini belirtti.

İŞTE O GÖRÜŞ YAZISI

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yazılan yazıda ” Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esasların ek 9’uncu maddesi çerçevesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4’üncü maddesinib (B) fırkası kapsamında Sözleşmeli olarak istihdam edilen personelin 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamında sendika üyesi olup olamayacakları hususunda görüş talep eden ilgi yazı incelenmiştir.

Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 9’uncu maddesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli
personel pozisyonlarında istihdam edilen işçi sayılmayan “idari büro görevlisi” ve ” idari destek görevlisi” unvanlı sözleşmeli personelin kamu görevlileri sendikalarına üye olabilecekleri değerlendirilmektedir.” 

Bir Yorum

  1. Tüm kadroya geçen kamudaki çalışan taşeronların da görevde yükselme imkanlarından eğitim durumlarına göre faydalandırılması gerekmektedir.

  2. Belediye işcileri dahilmi eflasyon farkları ne olacak takipteyiz

  3. İl ve İlçe belediye kadro yokmu lütfen bizlerde düşünün lütfen

  4. Bakanlıktan müjde gelesiye kadar hiç bir haber yayinlamasinlar bu ay 1945 tl para aldım ne taseronluk muş be

  5. Belediyelerin 4 yıllık üniversitr mezunu teknik personelleride işçi değildir dikkatinize…..

  6. Kadroya geçemeyen çalışanlara tekrar geçme hakkı istiyoruz

  7. Millî eğitim çalışanlarî olarak geçicı ibaresi kalksın 12 ay çalışmak ısıtıyoruz yetkililer duysun sesimizi ALLAH aşkına sayın cumhurbaşkanımız bu kardeşlerini madur etme

  8. Arkadaşlar bugün aldığım ız habere göre seçimden önce kadroya geçen taşeronlara enflasyon farkı açıklanacak kadroya geçmeden önce bağlı bulunduğumuz sendikanın mesajıdır

  9. meb çalışan bizler geçici işçi pozisyonu verdi yazın 2 ay çalışmıyoruz .buda düzeltilmesini istiyoruz.

  10. Benim mesaj nerde.. Küfür yok bisey yok merak ettim neden yayınlanmadı acaba

  11. merhabalar Evet benim bu saatten sonra kimseye inanmam hele partilere hayatta inanmam babam olsa dahil orda il ve ilce yonetimlerine yinede inanmam ben bir tek Yüce Yaratanıma inanirim ister kızın ister güsün benim siyasetle hiç işim olmaz ben kendi kalbimi dinlerim ne söylüyörsa onu yabarim selamlar

  12. Tabi büro elemanları görünenler olur torpillilere taninır o haklar torpili olmayan bakar. Ortaokul mezunlarinın idari personel yardımcısı büro elemanı ünvanı verilmesi gibi…!

  13. Koy koruyucusu olmak istiyorum vatanımı milletimi bayrakımı korumak istiyorum

  14. Bizim belediye hak iş sendikasına geçti ama ne çalışma şartları değişti nede maaş

  15. Biz belediyelerde çalışan taşeronlara hiç bişey yok asıl hak eden bizler belediye çalışanları

  16. Şehir hastanesi ve şoförler kadroyu hak etmiyor onlara kadro verilmesin