İşkur İş İlanları

İŞKUR'da binlerce açık iş ilanları yayımlandı! İŞKUR personel alımı başvuru şartları nelerdir? İŞKUR kayıt nasıl yapılır?

İŞKUR 26 Mart 2019 saat 21:30 itibari ile, kendi resmi sayfasında yer alan bilgilere göre, özel sektörde şuan açık 57 bin 963 açık iş ilanları bulunmakta. İŞKUR 2019 yılı içerisinde su ana kadar 271 bin 408 personel alımı gerçekleştirmiş ve bugüne kadarda memur alımı, personel alımı, işçi alımı, mesleki personel ve yardımcı eleman olmak üzere toplam 7 milyon 500 kadar insanı çeşitli kamu ve kuruluşları başta olmak üzere çeşitli alanlarda ve sektörde istihdam gerçekleştirmiştir. 

İŞKUR üzerinden yapılan personel, memur, işçi alımı ve diğer alanlarda yapılan özel sektörlere ait iş ilanları aşağıda belirtilmiştir. 
Aşağıda, personel alımı yapan kurumların iş ilanları ile işçi, memur ve personel alımı yapan kurum ve kuruluşların yayınladığı iş ilanları yer almaktadır. Yayınlanan iş ilanlarının detaylarına, hemen altında belirlenen linkleri kullanarak genel alım şartlarına bakabilir ve bu ilan sayfasından başvuru sayfasına ulaşabilirsiniz.

1 – İŞKUR tarafından 294 akaryakıt satış elemanı alımı iş ilanları yayınlandı!..

İŞKUR tarafından yeni iş ilanları yayınlandı. Özel sektörde akaryakıt firmalarında satış elemanı olarak istihdam edilmek üzere 294 personel alımı yapılacaktır. Akaryakıt satış elemanı alımı başvuruları İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecektir. Akaryakıt satış elemanı başvuru şartları nelerdir?. Hangi kurumlar satış elemanı alıyor?..

2 – İŞKUR tarafından 503 aşçı alımı işin iş ilanları yayınlandı!..

İŞKUR 503 aşçı personel alımı için yeni iş ilanları yayınladı.. Restoran, lokanta ve toplu yemek yapan şirketlerde çalıştırılmak üzere toplamda 503 aşçı alımı gerçekleştirilecek.. Aşçı alımı başvuruları İŞKUR üzerinden yapılacaktır. Aşçı alımı için başvuru şartları, yayınlanan her bir iş ilanı için değişkenlik göstermektedir.

3 – Büro memur alımı yapılacaktır! İŞKUR 552 Personel alımı için iş ilanları yayımladı!..

İŞKUR tarafından büro memur alımı yapılacaktır!. İŞKUR tarafından personel alımı ile ilgili yayınlanan yeni iş ilanları kapsamında, Türkiye geneli toplamda 552 büro memur alımı yapılacağı duyuruldu. Büro memur alımı için başvuru yapacak adayların en az lise ve dengi okullardan mezun olması gerekiyor. Ayrıca memur alımı için aranan bazı iş ilanların başvuru şartları arasında office programlarına hakim olunması şartı sunulmaktadır. Personel alımı başvuruları İŞKUR üzerinden yapılmaktadır. Peki kimler büro memur alımı iş ilanına başvuru yapabilir?. Memur alımı genel başvuru şartları nelerdir?

4 – İşçi alımı yeni iş ilanı yayımlandı! Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 600 kadrolu işçi alımı yapacak!..

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İstanbul, İzmir ve Gölcük tersane komutanlığında görevlendirmek üzere 600 kadrolu işçi alımı yapacaktır. İşçi alımı başcuruları 25 Mart 2019 bugün başlamıştır. Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı başvuruları İŞKUR üzerinden yapılamaktadır. Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı işyerlerine şahsen ya da posta yoluyla yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. MSB işçi alımı başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar.

5 – Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Deniz Aksu Açıkladı- Emlak Katılım Bankası Personel Alımı- Emlak Katılım Bankası Personel Alımı 2019

Türkiye Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Deniz Aksu EmlakBank’ın Ataşehir’deki yeni genel müdürlük binasında gazetecilerle bir araya geldi ve orada açıklamalarda bulundu.

6 – Türkiye Taş Kömürü Kurumuna (TTK) 20 Bin Personel Alımı Yapılacak Mı? TTK Personel Alımı 2019

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda kurumun yatırımları ve geleceğe dönük projelerini anlattı

7 – Milli Eğitim Müdürlüklerine İŞKUR Üzerinden Kamu Personel Alımı Yapılıyor

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığı ile Milli Eğitim Müdürlüklerine ilişkin ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilanlar kapsamında MEM’lere kamu personeli alımı yapılıyor. Söz konusu ilanlara en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabiliyor.

8 – DSİ ve EGM Kamu Personeli Alımı Yapıyor ! İŞKUR İşçi Alımı

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığı ile çeşitli kamu personeli alımına ilişkin ilanlar yayımlanmaya devam ediyor. Bu bağlamda Emniyet Genel Müdürlüğü ve DSİ kamu personeli alım ilanları yayımlandı. Peki söz konusu ilanlara başvurular nasıl yapılacak? İşte detaylar…

8 – Adalet Bakanlığı 107 Kamu Personeli Alımı İlanı Resmi Gazete’de Yayımlandı

Resmi Gazete’de Adalet Bakanlığına ilişkin bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilan kapsamında Adalet Bakanlığının 107 münhal noter kapsamında kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi. Peki ilana ne zamana kadar başvuru yapılacak? İşte detaylar…

8 – SGK KPSS şartsız memur alımı yapmaya başladı!

Sosyal Güvenlik Kurumu KPSS şartsız 55 memur alımı yapacak. SGK’ya memur personel alımı başvuruları başladı. İstihdam seferliği adı altında memur alımı yapacak kurumlar, memur personel alım ilanlarını yayımlamaya başladı.SGK kendi bünyesine almayı planladığı KPSS şartsız 55 memur alımı için başvuru tarihini açıkladı. SGK’da memur olmak isteyen adaylar en geç 5 Nisan’a kadar başvurmaları gerekmektedir.. Peki SGK memur alımı için başvuru şartları nelerdir? Kimler SGK memur alımı için başvurabilir?..

9 – İşçi alımı yeni iş ilanı yayımlandı! Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 600 kadrolu işçi alımı yapacak!..

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İstanbul, İzmir ve Gölcük tersane komutanlığında görevlendirmek üzere 600 kadrolu işçi alımı yapacaktır. İşçi alımı başcuruları 25 Mart 2019 bugün başlamıştır. Milli Savunma Bakanlığı işçi alımı başvuruları İŞKUR üzerinden yapılamaktadır. Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı işyerlerine şahsen ya da posta yoluyla yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir. MSB işçi alımı başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar..

10 – Kızılay personel alımı yapıyor! Kızılay yeni iş ilanları yayımladı!

Türk Kızılayı 12 farklı şehirde personel alımı yapacak. Yeni iş ilanları yayımlayan Kızılay yardım kurulu, Sosyal Hizmet Uzmanı ve Gençlik Çalışanı kadrolarına personel alımı yapacağını duyurdu. Kızılay, yaptığı yeni iş ilanlarında, başvuracak adayların iyi seviyede Arapça konuşabilmesi şartı arıyor. Kızılay personel alımı ile ilgili yayımladığı ilana göre, alınacak personellerin iş tanımı olarak; suriyeli çocuk ve gençlerin psikososyal gelişimlerine destek olacak program ve faaliyetleri planlamak ve uygulamak olduğunu duyurdu. Peki kimler Kızılay personel alımı ilanı için başvuruda bulunabilir? Hangi illerde personel alımı yapılıyor? Başvuru şartları ve ilan detayları bu haberde..

11 – EGM’den 24. Dönem POMEM Polis Alımı Duyurusu- EGM POMEM 2 Bin 500 Kadın Polis Alımı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) web adresi üzerinden yeni bir duyuru yayımlandı ve 24. Dönem POMEM polis alımı kapsamında 2 bin 500 polis alımı yapılacağı bildirildi.

12 – PTT 55 Bin Personel Alımı KPSS’siz Sınavsız Başvuru Şartları Neler? PTT Memur Alımı 2019- PTT Personel Alımı Başvuru Detayları

PTT bünyesine personel alımları yapılıyor. PTT hemen, her yıl düzenli olarak personel alımları gerçekleştiriyor. Peki PTT 2019 personel alımı şartları neler? İşte detaylar.

13 – DPB’de İlanlar Yayımlandı- Kamuya Yüksek Maaşla 280 Personel Alımı- 2019 Personel Alımı

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) aracılığıyla yayımlanan ilanlarla beraber kamuya “sözleşmeli kamu personeli” alımı yapılacağı açıklandı. Peki hangi kurumlara personel alımları yapılıyor?

14- >>>Diğer bütün memur alımı başvuruları sayfasına ulaşmak için lütfen burayı tıklayınız>>>

Peki İŞKUR personel alımı başvuru şartları nelerdir? İŞKUR iş başvurusu nasıl yapılır?.. İŞKUR’a kayıt nasıl yapılır?.. 

İŞKUR’a Kayıt Nasıl Yapılır?

İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, lütfen kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme giriniz.

 Kayıt Koşulları

İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.

 Engelli Kaydı

Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım veya rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerin, engel durumuna göre tüm vücut fonksiyon kayıplarının en az %40’ından yoksun olduklarını, 30.03.2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engellilik Ölçütü, Sınıflandırılması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikle belirlenen yetkili sağlık kuruluşlarının birinden alacakları engelli sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekmektedir.

İnternet üzerinden engelli olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin sağlık kurulu raporunu İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan engelliler normal statüde işlem görecektir. Raporlarında herhangi bir işte çalışamaz bilgisi olanların engelli kaydı alınmayacaktır. Süreli raporlarda da rapor tarihi dikkate alınarak engellilik derecesinin kalktığı tarihten itibaren iş arayan kaydı sistem tarafından otomatik olarak normale dönüştürülecek, engelliliğinin devam ettiğine dair yeni bir rapor getirilmesi halinde engelli kaydı bu rapor doğrultusunda güncellenecektir.

 Eski Hükümlü Kaydı

Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirenler, eski hükümlü sayılacak olup ilgili mevzuat hükümlerinden yararlanacaktır. İnternet üzerinden eski hükümlü olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan eski hükümlüler normal statüde işlem görecektir.

 Öncelikli Gönderme Hakkına Sahip Olanların Kayıt İşlemleri

Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine öncelikli olarak müracaat edecek olanlar, öncelik hakkı sahipliğine ilişkin belgelerini İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan öncelikliler normal statüde işlem görecektir.

 Kayıtların Geçerlilik Süresi ve İşlemden Kaldırılması

Kayıtların aktif olarak işlemde kalma süresi, son işlem tarihinden itibaren on iki aydır. Kayıtları işlemden kaldırılan iş arayanlar internet üzerinden Kurum portalına giriş yaparak “İş Arama/Kayıt Durumu” menüsünden kaydını aktif duruma getirebilirler veya İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen, telefon, faks, e-mail vb. iletişim araçlarıyla müracaat etmeleri halinde kayıtları yetkili Kurum personelince müracaat tarihinden itibaren aktif duruma getirilir. Aktif olarak işlemde kalma süresi içinde işlem görmeyen veya diğer nedenlerle pasif duruma alınan kayıtlar, iş arayan tarafından güncelleninceye kadar aktif olarak değerlendirilmeyecektir.

Üyelik Sözleşmesi

Kurum sitesine üye olmak isteyenler “Üyelik Sözleşmesi” başlığı altında bulunan maddeleri okuduğunu ve kabul ettiğini onaylar.
İŞKUR portalına üye olan kullanıcılar, verdikleri her bilginin doğru ve geçerli olduğunu kabul eder. 
Bu bilgilerden dolayı oluşabilecek sorunlardan Kurum sorumlu değildir. 

Sisteme üye olurken tercih ettikleri iletişim yöntemi (Fiziki adres, e-posta veya GSM numarasına kısa mesaj servisi) ile bilgilendirileceklerdir. 
Tüm bildirimlerde ve yazışmalarda üye olurken verilen iletişim bilgileri esas alınır. 
Kurum gerekli gördüğü durumlar ve işlemler için bildirilen fiziki adrese gönderimde bulunabilir. 
Kuruma yanlış beyan edilen iletişim bilgisinden dolayı oluşabilecek hatalardan İŞKUR sorumlu olmayacaktır. 
Sisteme üye olurken kullanıcılar tarafından şifre belirlenmektedir. 
Bu şifrenin gizliliği kullanıcının sorumluluğundadır. Kullanıcı, şifresinin izinsiz kullanıldığını tespit etmesi durumunda Kurumu haberdar etmekle yükümlüdür. 
Bu şifrenin kullanıcıdan izinli ya da izinsiz olarak kullanımından dolayı ortaya çıkacak sorunlardan Kurum sorumlu tutulamaz.