Personel Alımı

Orman Bakanlığı, 5 bin Memur alımı başvurusu ne zaman başlayacak? Personel alımı iş ilanı detayları!..

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün yaptığı bir basın toplantısında, Bakanlık bünyesinde yeni memur alımı yapılacağına dair bazı açıklamalarda bulundu. KPSS puan türüne göre toplamda 5 bin personel alımı yapılacağını duyuran Orman Bakanı Pakdemirli, yapılacak memur personel alımı için bazı detaylar verdi.
Pakdemirli yaptığı açıklamada, 1200 orman mühendisi, 2700 orman muhafaza memuru, 800 memur, 300 şoför olmak üzere toplam 5000 memur alımı yapacaklarını ve alınacak memur alımlarının  KPSS puanına göre yapılacağını açıkladı. 

Bakan Pakdemirli’nin personel alımı ile ilgili bu açıklamasından sonra vatandaş, Tarım Bakanlığına yapılacak memur alımı ve personel alımı için başvuru ilanı ne zaman yayınlanacak? Personel alımı başvuru şartları nelerdir? Alımlar ne zaman başlıyor gibi sorularına yanıt arıyor…
Pakdemirli 5 bin memur alımı başvuru takvimi ile ilgili kendi sosyal hesabından yanıtladı. Pakdemirli sosyal medya hesabından 5 bin kişilik alımla ilgili, ”Atama bekleyen kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum. Orman Genel Müdürlüğü’müzde istihdam edilmek üzere; 1200 Orman Mühendisi 2700 Orman Muhafaza Memuru 800 Memur 300 Şoför olmak üzere toplamda 5 Bin personel alımı yapıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun.’ ifadelerini kullandı. Umarız alımlara dair takvim ve diğer konular netleşir, ve sizlerle paylaşırız” dedi.. 

Orman Bakanlığı memur alımı için başvuruda bulunabilmek için öncelikle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre genel şartları taşıması gerekmektedir. ŞÖYLE;

Türk vatandaşı olmak kaydıyla en az 18 (Meslek lisesi mezunları için Kaza-i rüş kararı almak şartıyla 15) yaşında olmak şart. Kanunda sayılan Askerlik şartı olarak ise öncelikle askerlikten muaf olmak, askerliğini yapmış olmak veya tecilli olması zorunludur.

Kimler Devlet Memuru olamaz:

Görevini yapacak düzeyde akıl hastalığı olanlar devlet memuru olamaz. Kasten İşlenen bir suçtan bir yıl veya üzerinde ceza alanlar. Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olanlar hiçbir surette devlet memuru olamaz.

Kimler Devlet memuru olabilir ve kimler devlet memuru olamaz 657 ‘de açık bir şekilde belirtilmiş olup, ilgili kanun maddesi aşağıda aynen yer almaktadır.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Madde 48 – Türk Vatandaşı olmak, Bu Kanunun 40 ncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak, Bu Kanunun 41 nci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Askerlik durumu itibariyle; 
Askerlikle ilgisi bulunmamak, Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
Ayrıntılar belli olur olmaz tüm detayları okurlarımızla paylaşacağız. 

Bir Yorum

  1. önceki alımlardaki gibi mülakat olmayacak mı yani direk kpss puanı ile mi atama olacak

  2. KPSS puanla alacak ama kaç puanla alacak 50,60,70…