Eğitim

YÖK'ün 16 Mart 2016 Tarihli Duyurusu

Yükseköğretim kurulu 16 Mart 2016 Çarşamba tarihi ile bir duyuru yayımladı duyuru içeriği şu şekildedir ;

Yükseköğretim Kurulu – yükseköğretim sistemi ile ilgili her düzey için niteliğin arttırılması ile ilgili başlatmış olan çalışmaların içeriğine yönelik Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafınca Devlet Üniversiteleri için dağıtımı yapılması şartı ile yazı ve eklerin gönderilmi işlemi yapılmıştır.

16 Mart 2016 Çarşamba tarihi ile yapılmış olan yazı ve eklerin ise kısaca bir şekilde açıklaması şu şekildedir :

Üst Yazı içeriğinde : 2015 yılı içerisind başlatılmış olan çalışmaların 2016 yılı içinde sürdürüleceği bildirilmektedir. Amaç doğrultusunda ülkemiz için önemli olan Temel Bilimler yani Fizik , Kimya , Biyoloji , Matematik içermektedir , Ziraat , Orman ve Su Ürünleri alanları ile ilgili olan üniversite için misyon ve gelişim olarak önemli bir yer almaktadır. Aşağıda verilecek olan ek 25 Mart 2016 Cuma günü mesai bitimi saatine kadar eksiksiz bir şekilde doldurulup yasemin.ayata.yok.gov.tr adresine gönderim yapılacaktır.

Yükseköğretim Kurulu Kararı ile Üniveristeler için misyon açısından , gelişim düzeyi açısından , performans açısından son derece faydalı olacak programların  kontenjanların belirlenmesi durumu da dahil , Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılacak olan çalışmalar esas olarak kabul edilecektir.

Profesör Doktor M. A Yekta Saraç tarafından imzalanılmış olan duyuru bu şekildedir.