Ekonomi

Ekmek Fiyatlarına Zam Yapılacak Mı? Açıklama Geldi

Seçim sonrası herkesin merak ettiği konulardan biri de ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağı konusu oldu. Duruma Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı bir açıklamayla netlik kazandırdı. 

EKMEĞE ZAM YAPILACAK MI?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğin kilosunun 6.25 TL olduğunu söyleyerek, herhangi bir zammın söz konusu olmadığını belirtti.
Ham madde fiyatı artarsa iş değişebilir

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Bursa İnegöl Fırıncılar Kooperatifi’nin toplantısına katıldı.

Burada Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı çeşitli açıklamalarda bulundu. Balcı açıklamalarında Türkiye genelinde uygulanan fiyatların devam edeceğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Yeni bir fiyat artışı şu günlerde söz konusu değil. Ekmeğin, kilogram fiyatı 6 lira 25 kuruş uygulanmakta. Ham madde fiyatlarda değişiklik olursa, o zaman düşünürüz. Geçen yıla göre hammadde fiyatlarında yüzde 40 oranında bir artış var. Yalnız un fiyatlarında değil, tüm işletme giderlerinde bir değişiklik var. Fırıncı esnafımız bugüne kadar özveri göstermişlerdir”