Gündem

AKP'den son dakika YSK'ya olağanüstü itiraz açıklaması!

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz son dakika olağanüstü itiraz talebi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yavuz konu ile ilgili twitter hesabından hazırlıkların tamamlandığını ve çok kısa zamanda YSK’ya olağanüstü itiraz hakkı talebinde bulunacaklarını söyledi. 

Yavuz, attığı twitte “Olağanüstü İtiraz hakkımızı kullanarak İstanbul seçimlerinin yenilenmesini isteyeceğiz” demiştik. Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Çok kısa bir zaman içerisinde dilekçe ve eklerini YSK’ya teslim edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı. 

AKP’nin olağanüstü itiraz talebi ile ilgili açıklamalarda bulunan Hukuk Prof. Ersan Şen, AKP’nin bu süreçte olağanüstü itiraz talebinde bulunamayacağını mad. 133’e göre YSK’ya olağanüstü itiraz talebinin sadece itirazda bulundukları karşı belediye başkanının kesinleşmesi ile iyani Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını aldıktan sonra yapabileceklerini savundu..