Öğretmen

Aday Öğretmenler Sınavlarda Görev Alabilirler Mİ ?

Milli Eğitim Bakanlığı Şubat ayında 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmiş olan 30 bin öğretmen atamasında atanan aday öğretmenler aday öğretmen eğitimlerine başladılar.  
 
Milli Eğitim Bakanlığının atamasının ardından 30 bin aday öğretmen eğitimlerine başladılar. Çeşitli üniversitelerin sanal gerçeklik odalarında ve bazı okullarda eğitimlerine devam ettiler.. 
 
Aday öğretmenler sanal gerçeklik odlarında eğitimlerine devam ettiler ve eğitimlerine devam ediyorlar. Aday öğretmenler sanal sınıflarda sanal öğrencilere ders anlatarak tecrübe kazanıyorlar. 
 
Mart ayının gelmesi ile merkezi sınavların yaklaştığı anlaşılıyor. Öğretmenler sınavlarda görev almak isteyenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan paneller sayesinde başvurularını yapıyorlar. Bu başvurular öğretmenlerin Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık Numaraları ile yapılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan panellerde başvuru yaparken sınav seçimi yapılıyor.  
 
Günümüzde öğretmenlerimiz güncel durumda gelirlerine ek olması için veya sınav görevlerini yapmak istediklerinden dolayı merkezi sınav görevlisi olmak için başvuru yapıyorlar. Bizler kamupersoneli.net olarak merkezi sınav görev başvurularını takip edeceğiz. Merkezi sınav görevi başvuruları başladığında sizleri sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.  
 
Peki Aday Öğretmenler Merkezi Sınav Görevi Yapabilirler Mi ? 
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi sınavlar hakkında yapılan bir açıklamayı özetleyecek olursak salon görevlilerinin belirlenmesinde dikkat edilecek husus görevli olmak isteyen adayın fiilen görevde olmasıdır. Bu bağlamda aday öğretmenlerin görev almalarında hiç bir sakınca yoktur. 
 
Kamupersoneli.net