Genel

Ramazan Ayı Ne Zaman Başlayacak? Bayram Tatili 2019'da Kaç Gün Olacak? Kurban Bayramı Ne Zaman Başlayacak?

Ramazan ayı geri sayım takvimi başladı. İslam aleminde çok  özel bir yere sahip olan Ramazan-ı Şerif ayının başı rahmet ortası bereket ve sonu Mağfiret olarak tanımlanmaktadır. Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi de mübarek Ramazan ayı içerisinde yer alıyor. Ramazan ayı deyince akla ilk gelen oruç ibadeti ile müslümanlar nefislerini dizginlemeyi açın halinden anlamayı ve sabrı öğreniyor. Peki Mübarek Ramazan ayı ne zaman başlayacak? İlk sahura ne zaman kalkılacak?

Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?

2019 Ramazan ayı, 6 Mayıs 2019 Pazartesi günü başlayacak. 3 Haziran 2019 Pazartesi günü ise Ramazan ayı sona erecek.

İlk Sahura Ne Zaman Kalkılacak?

İlk sahura 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece kalkılacak

Kadir gecesi Ne Zaman Olacak?

Kadir Gecesi için haftalar kaldı. Kadir Gecesi Ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul edilir. Diyanet’in takvimine göre bu yıl Kadir Gecesi, 31 Mayıs Cuma gününe denk gelecek.

Ramazan Bayramı Tarihleri

Ramazan Bayramı ise, 4 Haziran Salı günü başlayıp, 6 Haziran Cuma günü ise sona erecek. Hafta sonu tatili ile birlikte Ramazan tatilini birleştirmek isteyenler 6 gün tatil yapmış olacak.

Kurban Bayramı Ne Zaman? Kurban Bayramı Tatili Ne Zaman?

Kurban Bayramı bu yıl Ağustos ayı içerisinde eda edilecek. Allah rızası için kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine ve yakın akrabaya dağıtılacak. Kurban Bayramı 11 Ağustos Pazar günü başlayacak. 14 Ağustos Çarşamba akşamı ise sona erecek. Cuma akşamı mesai bitimi ile başlayacak olan Bayramın hafta sonuna denk gelmesi ile vatandaşlar 5 günlük bir tatil yapma fırsatı bulacak. Kurban Bayramı, 

Bir Yorum

  1. Biz taşeron çalışanlarına kaç gün tatil yıldık artık bizlerde memurlar gibi tatil yada mesai sini almak istiyoruz bizlerde insaniz sahip çıkın bizlere